Stay Tuned! Vol.67 Олександр Аввакумов aka Uzvar (Abusive Fisherman, Dan Stark, ЗМА)

Усією редакцією ми обожнюємо творчість Abusive Fisherman і за весь час існування рубрики, свої плейлисти створили всі учасники супергурту, окрім Олександра Аввакумова, більше відомого як Uzvarr. Виправляємо цю ситуацію та остаточно завершуємо музичне ознайомлення з музикантами AF.

Олександр Аввакумов aka Uzvarr 
Гітарист, учасник Abusive Fisherman, Dan Stark, ЗМА

Почитував плейлисти цікавих мені людей і ось настав мій час. Звичайно, я поділюся лише маленьким шматочком пирога, але все одно має бути смачно. Деяких українських виконавців усвідомлено обійшов стороною, оскільки вже не раз їх бачив в інших плейлистах.

Victim Of Chance — I Spread My Wings, I Hold A Breath

Найшаленіше звучання з усього українського маткору. Ця пісня з їхнього останнього ЕР "The Weapon Is You" (вийшов аж 10 років тому) і це, без сумніву, хайлайт цього релізу. Можна сміливо називати їх українськими Psyopus. Хоч матеріал і потужний, але мені все ж більше до душі їхнє демо, а альбом у них по звуку вийшов так собі, що дуже шкода, тому що музика там була шикарна, не без частки розхлябаної гри першого гітариста, але з фантазією і смаком у нього все було відмінно.

Окремо хотілося б ще написати, що подібна музика у нас не вмерла і жваво пульсує завдяки таким гуртам, як Raw Grip.

Dogs Have No Hell — Кем Мы Были, Кем Мы Стали

Був такий час в історії Dan Stark'a, Я довго був відсутній, і ми не могли повноцінно функціонувати як гурт. Хлопці за цей період зібрали новий колектив і записали два EP. Коли я вперше почув "Кем Мы Были, Кем Мы Стали", я був дуже далеко від дому і текст з посиланнями на наше дитинство в дусі "Средь заброшенных строек счастья искали" мене нереально зачепив + до цього мені дуже сподобалася музика, яку написав Сергій (басист Dan Stark). У Dan Stark'e він вважав за краще не писати музику, оскільки у нього зовсім інший стиль і, за його словами, він би нам не підійшов. Я радий, що він, нарешті, реалізував свій творчий потенціал у Dogs Have No Hell і його талант нарешті вистрибнув із шафи. Дуже гідний метал панк з потужними текстами. Чув уривки нового альбому, який незабаром має вийти, і він точно не підведе.

Tungu — Ритмы Остаточного Пульса

Перша пісня, яку мені включив Сеня (ред. Сергій Сенчук) ще задовго до того, як цей альбом (ред, Прилив избыточного счастья​, 2020) вийшов. Я миттєво перенісся у вічний холод і згадав відмінних The Residents з їхнім альбомом "Eskimo". Сеня, як завжди, майстерно створює атмосферу, склеюючи свою музичну аплікацію. Несподівано я теж привніс свій невеликий внесок в альбом, записавши гітару для пісні "Прорезиненные величины".

Crystal Sword — Старик

Коли я тільки почав свій музичний шлях у Чернігові у 2006-му з гуртом ЗМА, грав я, м'яко кажучи, не дуже і такі гурти, як Crystal Sword особливо вражали. Пісня "Старик" завжди була моєю улюбленою, і я її з нетерпінням чекав на всіх їхніх концертах, на яких я бував. Відмінний melodic death/black metal з симфо заграваннями. На жаль, вони вже давно перестали грати, ріпнувшісь після другого альбому "Зло Внутри" (2013), але якщо врахувати, що між альбомами у них перерва в 10 років (перший був у 2003-му), то, може, вони повернуться у 2023-му?

Drudkh — Wind Of The Night Forests

Коли я вперше вирішив ознайомитися з творчістю Drudkh, я насамперед включив альбом з назвою, де було слово "осінь", тому, що це мій улюблений сезон. Не прогадав. "Wind Of The Night Forests" особливо вразила. Просто шедевральне соло та відмінна атмосфера. Харків, без сумніву, важливе місто для українського блек-металу.

Sectorial — Tree Eater

Dark Dron показав мені кліп на цю пісню. Такого рівня я, чесно, не очікував. Подача нещадна і додавання народних інструментів дуже красить їхню творчість. Я вважаю, що вони заслуговують набагато більшого визнання.

Keepleer 18 — Zollof

Коли AC/DC пройшли через highway to hell і потрапили в пекло, вийшовши назад, вони перейменувались і записали цю пісню.

Яма — Пригородный Блюз

Як же я радий, що одного разу випадково відкрив їх для себе. На цей час, мій улюблений російський гурт. Ця пісня з їхнього двопісенного ЕР "Инвалид" (саме цей реліз я першим і почув) і вона не те, щоб моя улюблена у них, але вона мене завжди відмінно бадьорить. Як тільки я почув вокал, відразу ж перетворився на головного фанбоя цього гурту. Про тексти навіть не варто починати, обов'язкові до ознайомлення.

"А по дорожке в магазин/ А по дорозі в магазин
Построен новый тротуар/ Збудовано новий тротуар
Ах как я счастлив, что смогу/ Ах який я щасливий, що зможу
Теперь его поцеловать/ Теперь його поцілувати

Резервация не здесь/ Резервація не тут

Какая родина смертей/ Яка батьківщина смертей
Скажи, о чем ты говоришь/ Скажи, про що ти говориш
Здесь справедливость каждый день/ Тут справедливість кожного дня
Охрана гнет весь мрачный движ/ Охрана згинає весь похмурий двіж

А в министерстве добрых дел/ А у міністерстві добрих спра
Мне кто-то разорвал лицо/ Мені хтось розірвав обличчя
Я четвертован, ты распят/ Я четвертований, ти розп'ятий
Резервация не здесь/ Резервація не тут"

Insane Clown Posse — Cemetery Girl

Пісня з їхнього найкращого альбому "Riddle Box" (1995). Немає жодного гурту, який я б слухав так багато і так довго, як їх. Ці чуваки підняли гороркор на зовсім інший рівень. Надихнувшись таким детройтським психом, як Esham (альбом "Closet Casket" — мастхев для любителів похмурого репчику), вони поназаписували такого, що навіть Eminem дрочив на них свого часу і вкрав у них їхній фірмовий чорний гумор. Саме ця чорнота + неповторний продакшн і поглинули мене. Якщо влізти в ці нетрі, обов'язково спливе така назва, як Twiztid, про цих чуваків можу написати не один абзац, але не тут.

mewithoutYou — Blue Hen (Geology Version)

Оригінал цієї пісні теж відмінний, але завдяки цій версії я завжди можу переміститися до моря і відчути умиротворення. Geology — це сайд-проєкт їхнього басиста, який теж варто послухати, благо на Бендкемпі все є. mewithoutYou — справжній скарб, який від багатьох приховано. Хлопці вперше з'явилися за часів підйому християнського хардкору, був навіть фіт з Norma Jean (пісня "Memphis Will Be Laid To Waste", послухайте негайно), і пройшли шлях від постхардкору до інді-року і своєрідного фолкроку. І знову ж таки про тексти, пише їх людина дуже начитана, та, що перебуває у пошуку істини, отож банальностей тут немає і не буде.

Joji — Slow Dancing In The Dark

Я великий шанувальник Filthy Frank'a і, ясна річ, що рано чи пізно я б ознайомився з Joji. Абсолютно нічого не підозрюючи, я включив кліп на цю пісню, і після цього я його так включав ще десятки разів і навіть зараз не набридло. Це якесь вуду, як можна так підсадити людину на пісню? Крім "Slow Dancing In The Dark" у нього ще купа відмінних пісень, той же недавній "Run".

M|O|O|N — Dust

Про цього виконавця я дізнався з гри Hotline Miami (він мене зачепив більше за інших) і тут понеслося, ретровейв нонстоп, Vestron Vulture, Peturbator і т.д. Саме M|O|O|N не зовсім в цьому жанрі, але ми закриємо на це очі. У своєму нинішньому втіленні я з'явився на світ у 80-х і ця тематика мені дуже близька. У цій пісні також є магічна властивість позбавляти її слухача буденного світу і переносити його далеко-далеко...

 

Слухайте плейлист також на Youtube Music.

 

Плейлисти інших учасників: 

Сергій Сенчук
— Дрон
— Antifreeze

Neformat.com.ua ©