Новини тижня 19-23 серпня

Цього тижня наші новини пішли у невелику відпустку, тому компенсовуємо їх відсутність досить великою підбіркою.

22 серпня стартував передпродаж альбому Ethereal Riffian "Legends". Реліз можна попередньо замовити через соціальні сторінки гурту та лейблу, або через Бендкемп. Доступні фізичні формати — касети, диски, вініли (чорні та кольорові) і традиційно для лейблу Robustfellow Prods., який і видає альбом - Limited edition box зі всіляким ексклюзивним добром. 

 

На лейблі Wormholedeath вийшов новий кліп ужгородського метал-гурту Majesty of Revival на пісню "Bury Me" з їх останнього альбому "Timeless". Головний герой кліпу -  хлопець (шкарпетка, що трохи нагадує Альфа), у якого великі проблеми, оскільки він драматизує все, що робиться навколо. Найменша проблема може змусити його впасти в депресію, попри яскравість його життя. І одного разу його депресивні побажання були здійснені.

 

Київський бойз-дует Brosko порадував слухачів новим синглом "Мрія". Цього разу не без експериментів — неоновий синтвейв нічного міста змінився на легкий, яскравий і позитивний синтпоп сонячного серпневого літа та теплого моря, а до запису треку команда запросила Альону з гурту ON I ONA.

 

Луцький рок-гурт RecOrDie, який обіцяв найближчим часом видати перший повноформатний альбом, здається, хоче випустити його потреково) 17 серпня світ побачив їх черговий сингл з однойменною назвою "Rec Or Die". 

 

Ужгородський progdeath\thrash metal гурт Omniverse представляє новий сингл "Entrusting Hopes", записаний за участі вокалістки Мелітти Кенийз (Unfocused). Пісня увійде до нового альбому колективу. 

 

Дніпровський колектив Gamardah Fungus повністю завершив роботу над новим альбомом і восени планує його випустити. Тим часом команда представила слухачам один з останніх треків "Human Or Not", на створення якого вплинули фільм Рідлі Скота "Blade Runner" та роман Філіпа Діка "Do Androids Dream of Electric Sheep?" (збірка лейблу Khatacomb з цим треком оригінально вийшла навесні цього року).

 

"Гипнобит" - дебютний трек проєкту KIANA, який створила Настя, учасниця творчої команди лейбла Masterskaya. Дівчина встигла засвітитися на сцені ще й у ролі back MC в проєкті Alina Pash, а зараз настав час для її сольного виходу. 

 

physalisovi - гурт з Івано-Франківська, що вже має на своєму рахунку міні-альбом "mizh namy" (грудень 2018-го), але вирішив записати ще й повноцінний лайв. Для цього команда взяла трохи реквізиту з Франківського драмтеатру і на Frost Magnetic Rec. відзняла лайв. Музиканти переконані, що кожен гурт перед тим, як записати лонгплей, має спробувати цей досвід. У сеті звучать шість пісень: 1.za simoma zamkamy, 2.tysha, 3.mozhe to ne ya, 4.zahovaj, 5.kazoo disco, 6.zemlya odna

 

Одеська блек метал команда White Ward у жовтні за підтримки букінгу Black Speech Booking відправиться у європейський тур на підтримку нового альбому "Love Exchange Failure", що, нагадаємо, має вийти 20 вересня на лейблі Debemur Morti Productions. У рамках туру гурт відвідає Францію, Хорватію, Словаччину, Швейцарію, Нідерланди, Німеччину, Польщу та Угорщину.  

 

У відеоінтерв'ю каналу Hellscream Academy RUS басист гурту Jinjer Євгеній Абдюханов розповідає про різні тонкощі музичного бізнесу і детально пояснює, як команді вдалося поступово досягти сьогоднішнього рівня впізнаваності. 

 

2-го вересня розпочне звучання Радіо GARTA – online-радіо українського металу, де звучатиме black, death, doom, thrash metal та інші напрямки важкої музики, відбуватимуться гостьові ефіри та бачитимуть світ випуски спеціальних програм. Його творці - єдина онлайн-радіостанція українськомовного року РокРадіо UA, онлайн-ресурс Daily Metal, що висвітлює події вітчизняної важкої сцени, та харківський архітектор і меломан Костянтин Бондаренко (ДядьКость). 

 

Кілька днів тому відбулася прем'єра нової пісні львівського метал гурту Paganland - "Назавжди у серці". Цей трек увійде до майбутнього альбому колективу, що буде мати назву "Galiezer". Реліз запланований на осінь-зиму 2019.

 

Переможець реп-батлу "Король Заходу" Капітан Смоллетт став CRESCO і презентував дебютний кліп на пісню "Полум'я". Сингл увійде до альбому "Молодий і Зелений", який вийде вже цього року. 

 

Київський лейбл Ultra Vague презентував останню збірку "Uvarious Artists Vol​.​8" і повідомив, що припинить діяльність як тільки виконає всі зобов'язання перед артистами. Нагадаємо, лейбл існує з 2007 року і співпрацював з такими виконавцями, як НастяЗникає, Mari Cheba, Sophie Villy, Tango Tempo, Fudo Kazuki тощо. На думку творця Ultra Vague, у сучасному світі музикантам лейбли не потрібні, якщо тільки це не дуже великий лейбл, готовий працювати на умовах виконавця. 

 

Одеса, літо, друзі та мамин компот - це ті речі, які надихнули одеський one-man band Del Cano на створення нового треку "Compote".  "Основна формула буття на сьогодні".

 

Кримський пост-панк гурт Море Ясности випустив новий трек "Корабль в бутылке". Це перший реліз колективу за останні 2 роки. 

 

Одразу два лайв-альбоми вийшли у київського гурту The Heavy Crawls. Команда пише новий альбом і частину пісень з нього зовсім скоро можна буде почути наживо. А тим часом усі фани можуть послухати і придбати нові лайви гурту і тим самим підтримати випуск вже нового студійного матеріалу. 

 

Хіп-хоп виконавиця Alina Pash презентувала відео на трек "Slukhay", у якому хотіла показати Київ містом творчих, енергійних молодих людей. Пісня раніше вийшла у складі альбому "PINTEA:GORY".

 

Новий ужгородський drone, noise, industrial проєкт Eerie Species представив дебютний альбом "Types Monstruosus". Творець проєкту називає реліз "спонтанним, імпульсивним, інтуїтивним та необґрунтованим бажанням, яке частково продиктоване власним егоцентризмом та замкнутістю".

 

Попередня підбірка новин доступна за цим посиланням.