18 років Неформату. Репортаж з концерту. ФОТО

19 лютого в артпросторі "Otel’" відбувся концерт до 18-річчя нашого видання. Ми зібрали фотозвіти з нього, які доповнюємо текстовим репортажем нашої практикантки Олександри Савченко.

Формально Неформат відзначає своє 18-річчя 26 лютого, але з технічних причин концерт провели на тиждень раніше. В залі було доволі людно, але не надто тісно, склалася приємна родинна атмосфера.

Відкрив івент гурт Smurno. Український постпанк оживив натовп та запалив сцену. Гурт не тільки зіграв старі релізи, а і презентував свій останній сингл "Море дерев" та поділився частинкою треків з майбутнього мініальбому, як-от "Та я звик" чи "Пекло". Якщо ви слухали хлопців у записі, то почути їх наживо — це ваш обов’язок, адже то інший вимір реальності.

SMURNO

Фото Сергія Маркова. Більше його світлин з 18-річчя Неформату тут.

Після виступу гурту присутні на концерті мали можливість послухати лекцію Філа Доброва про діяльність Robustfellow Pruductions: три креативні кейси про створення збірок "Electric Funeral Cafe", а також невеличкий спойлер для вас — уже на цьому тижні у рамках Robust Relics Series відбудеться перевидання "Share", потужного альбому японців Eternal Elysium.

Філ Добров



Фото Сергія Маркова

Далі на сцену вийшли психоделічні експериментатори The COW. Гурт зіграв свій дебютний повноформатний альбом "Shvydshe nij trip", який нікого зі слухачів не залишив байдужими. Гра гурту супроводжувалася захопленими викриками натовпу та відчуттям сп’яніння від музики, що й не дивно, адже музиканти дуже точно відтворювали те божевілля, що його чуємо на записі, а кожен з учасників бенду віддавався виступу на всі сто.

The COW



Фото Сергія Маркова

Щоби не дати людям передозуватися від психоделу неймовірних The COW, іменники Neformat провели лекцію про останні зміни у виданні. Головна редакторка Ярина Денисюк та CEO Олександр Масовець презентували ідею спільноти. Почали з ностальгії — зазирнули у минуле, коли Неформат тільки почав своє існування. А потім розповіли про здобуток великого гранту від LMF, за допомогою якого і запускають власну спільноту. Тепер частиною Neformat Family може стати кожен! Також озвучили плани на майбутнє, показали мерч та плюшки для спільноти! (вже зовсім скоро можливість підписки з’явиться на сайті).

Неформат



Фото — Богдан Янович, Ukrainian Rock News. Їхній докладний звіт про івент — тут.

Трошки побалакали, й місія заводити натовп перейшла в руки House Of Flowers, на яких усі чекали з нетерпінням. Шалений продакшн дебютного альбому "Is This The End?", пурпурове світло та дим. Усе це змішалося в ідеальну комбінацію, яка змусила кожного не тільки почути гурт, а й відчути їх та їхню музику.

Untitled



Фото Ольги Андросової. Більше світлин у її Інстаграмі.

Яке ж свято без подарунків? Ось і в редакції так подумали та вирішили презентувати три великі шопери щасливчикам, які перемогли у розіграші (нагадуємо, що мерч ви також зможете отримати в подарунок, якщо долучитесь і станете частиною спільноти Неформату).

Мерч Неформату



Фото Сергія Усіка, одного з переможців конкурсу

And last but not least, як-то кажуть; завершував вечір Sasha Boole. Трек "Люди їдять людей" змусив усіх полюбити кантрі, а якщо хтось уже любив, то зробив це по-новому. Пісні Олександра не обов’язково знати напам’ять, щоби щиро відриватися під них, та водночас наприкінці виступу майже весь зал підспівував під акустичне виконання пісні "Дорога".

Sasha Boole



Фото Аліни Плеської

Не засмучуйтеся, якщо не встигли прийти цього разу. Neformat готує ще дуже багато івентів, на яких ви маєте шанс побувати, тому слідкуйте за сторінками видання!

Neformat.com.ua ©