stonefromthesky - останній учасник ‎Neformat Fest

За останні 15 років Neformat провів уже 6 великих тематичних фестивалів, на яких збиралися найкращі представники української сцени у дуже різних жанрових напрямках — від стоунеру та сладжу до грайндкору, павервайленсу, панк-року та інді. Увесь цей час ми доносимо одну конкретну думку — в Україні є цікаві гурти, на які варто звернути увагу.

Neformat Fest 2019 — це подія, яка так само збере одні з кращих андеграундних колективів України. Загалом на фестивалі будуть дві сцени. На головній великій сцені сконцентруються різні метал-гурти, а друга експериментальна сцена буде меншою за розмахом, однак так само важливою, адже на ній ми збираємо кілька відомих українських реп-команд та електронних проєктів.

Лайн-ап метал-сцени:

- Septa, Одеса, альтернатива

Цей гурт сміливо можна назвати одним з кращих представників сучасного металу в Україні. На сцені з 2010 року, а в активі вже три повноформатні альбоми та чимало інших цікавих релізів. Їх останній LP "Sounds Like Murder" (2016) зібрав чимало позитивних відгуків не тільки вітчизняної, але й закордонної музичної преси та навіть здобув премію Best Ukrainian Metal Act 2016. На Neformat Fest Septa вперше зіграє за останній рік, презентує нову програму та пісні, що, можливо, увійдуть у наступну платівку. 

- nug, Івано-Франківськ, пост-метал/прог.метал

Одна із центрових персон вітчизняного пост-металу Юрій Дубровський, після припинення діяльності Octopus Kraft, не міг просто так закінчити із сердечною справою та зробив новий проєкт під впливом ISIS, Russian Circles, Deftones, Neurosis, Cannibal Corpse, Mesuggah та Лавкрафта. Зважайте, що команда доволі рідко грає наживо, тож коли чекати їх наступного виступу, не знають і самі музиканти. 

- Backchat, Київ, хардкор/метал

Однойменний EP хлопці випустили ще у 2011 році, а їх дебютний альбом (який все ще не виданий) за ці роки вже встиг обрости легендами! На сцені Backchat часто не побачиш, тож Neformat Fest 2019 — рідкісна нагода зацінити їх наживо.

- White Ward, Одеса, пост-блек метал

Україна дала блек металу одну із найпотужніших та надзвичайно мелодійних сцен. І одесити White Ward мають усі права носити регалії неординарного гурту та тих, хто вдихнув щось нове у жанр. Наразі гурт готується до випуску нового альбому 7Love Exchange Failure7, тому в останній день літа ми зможемо почути кілька їхніх нових треків.

- Mother Witch & Dead Water Ghosts, Одеса, окультний дум

Магічні співи на забутій галявині такого ж забутого темного лісу. Окультна лірика про заборонене та таємне. Чарівний голос Марії Теплицької, блюз-рокове коріння та тягучий дум. Слухачі матимуть змогу почути новий матеріал гурту, що увійде в прийдешній альбом.

- Kasu Weri, Київ, сладж

Легенди київського андеграунду, які прокачують місцеву сцену останні 10 років. Гурт, який давним-давно зібрався та утворився завдяки Neformat.com.ua. Гурт, який не потрібно розписувати тисячами слів. І саме тому ця команда повинна була з’явитися на сцені сьомого Неформат Фесту. 

Лайн-ап експериментальної сцени:

- Тулим, Київ, реп

Тулим - це дует київських МС, що у своїй творчості поєднує класичний саунд нью-йоркського хіп-хопу золотої ери з хардкорними реаліями сьогодення України. Сильна лірика, міцний фаст-флоу та вдалі фіти, котрі творчості Тулим додали мелодійності, зробили цей гурт чи не найяскравішим у жанрі. До фестивалю хлопці готують програму з класичних треків і кілька новинок, які вже дехто чув на лайвах. 

- Ціна Ритму, Львів, реп

Майже рік Ціна Ритму зберігала тишу, що, утім, не заважало її творцям Аппексу, Джонні Дивному та Довгому Псу випускати сольні релізи та сингли. Але спільна робота все ж тривала й у травні хлопці випустили новий альбом "Вічний двигун", яким закрили певну сторінку у своїй творчості. На фестивалі ми почуємо треки з цього релізу та попереднього альбому "Точка неповернення" (2016), а також деякі сольні пісні Довгого Пса.

 

- r.roo, Київ, електроніка

Київський музикант, чудовий представник української електронної сцени. Його музика це діапазон від idm і глітчу до ембієнту, хаусу, техно, та навіть мелодійного acid джазу. Нещодавно випустив повноформатний альбом "mirroor", який і зіграє на фестивалі.

- Monophonic, Миколаїв, синтвейв, тріп-хоп

Проєкт композитора і саунд-продюсера Максима Рум'янцева, у якому він записує треки в стилі Electro, Synthwave, Trip-hop. Перший альбом Monophonic "Sunny Walk" вийшов у 2007 році. Далі було ще кілька альбомів і, у результаті, у Максима сформувалося своє бачення музичної стилістики — певне космічне звучання, утім, не позбавлене ритму та добре поєднуване з елементами синтезатора.

- stonefromthesky, Київ, електроніка

Експериментальний електронний проєкт Олексія Зінченка. У 2014 році вийшов його дебютний EP "Orbital", згодом був повноформатник "Spirals" (2018), а влітку цього року музикант представив новий міні-альбом "Schema Theory". Музика stonefromthesky існує на стику жанрів trip-hop, IDM і experimental. Вона об'єднує в собі атмосферні текстури та низький об'ємний бас, органічні семпли з "польових" записів і "холодні" техногенні звуки, синтезовані всередині комп'ютера.

Окрім власне музики на фестивалі також діятиме Neformat Shop, на якому ми зберемо мерч близько 20 українських команд. Також готуємо невелику партію власного фестивального мерчу. Окрім того ж відвідувачі зможуть зробити собі handpoke тату у виконанні Наташі Steel та підтримати тварин разом із зоозахисною організацією Відкриті клітки, ознайомитися з діяльністю музичного проєкту Louder.Me та поспілкуватися з його представниками наживо, і не тільки. 

Фестиваль відбудеться у клубі Bingo 31 серпня.

Квитки вже можна придбати онлайн по 350 гривень, кількість обмежена. Зауважимо, що до дня фестивалю ціна на квиток поступово зростатиме. 

Автор афіші - Eugene Nuar.

Neformat.com.ua - форум та український музичний портал, що освітлює життя вітчизняного андеграунду. Діємо з 2004 року. Нагадаємо, перший Neformat Fest відбувся у далекому 2007 році на честь триріччя порталу. А от останній Neformat Fest був у 2016 році, після чого у ресурсу формувалася нова команда, а тому проведення великих заходів тимчасово було призупинене, натомість за цей час ми провели близько 20 івентів у рамках серії Neformat Family Gigs. Дізнатися більше про історію розвитку порталу можна за цим лінком

Подія у Фейсбуці - https://www.facebook.com/events/342012529787442/
Чат у Телеграмі - https://t.me/neffest19