ТОП-2017: Лесик Магула (Somali Yacht Club)

До нового року залишається всього кілька днів, а у нас в запасі ще дуже багато ТОПів. Тому відтепер ми їх будемо публікувати по два на день. І другим героєм рубрики сьогодні стає Лесик Магула, ударник львівського гурту Somali Yacht Club. Менш ніж за місяць хлопці випустять новий альбом, і тим цікавіше дізнатися, якою музикою надихалися цьогоріч його творці, а точніше один із них. 

Переглянути претендентів на ТОП-2017 від Neformat.com.ua та проголосувати за кращі на Вашу думку релізи можна тут. Результати голосування будуть оголошені наприкінці січня. 

King Gizzard and the Lizard Wizard - Flying Microtonal Banana

Перший з п'яти альбомів австралійців цього року. Без знижки на працьовитість, альбом заслуговує на окрему похвалу. Продовження стилістики Nanagon Infinity + упороті мікротональні гами та близькосхідні інструменти. Круто витриманий концепт та сюрреалістична атмосфера. "Rattlesnake" для мене стала піснею року як мінімум тому, шо супроводжувала вона мене постійно. Як і KGatLW групою року. Всім Rattle-rattle-rattle.

Brand New - Science Fiction

Раніше їх знав як пост-хардкор групу, яка мені якось нічим особливим не запам'яталась (напевно, варто переслухати). Наскільки розумію, це один з епічних камбеків заслужених артистів жанру, наряду з At the Drive-In та Quicksand. Альбом одразу здивував тим, що почув зовсім не те, шо очікував. Стилістично пост-хардкору тут майже нема - скоріше якийсь повільний, часто тихий і акцентований на вокалі альтернатів рок у хорошому розумінні цього слова. Нуарно, емоційно і проникливо, наскільки це може бути в стилі. Напевно, обізнані прихильники мене засміють за такий опис, але пофіг - я відкрив для себе групу з найнетиповішого альбому.

Alfa Mist - Antiphon

Саме таку музику я і вважаю модерн джазом. Тут є і fussion, і trip-hop, i hip-hop, і spoken-word. При цьому все качово, свіжо, в міру задротсько і просто гарно. Просто гляньте це відео. 

The Menzingers - After The Party

Напевно, з давно улюблених груп саме вони не підвели цього року. Дуже люблю той момент, коли група якось синхронно росте (старіє?) разом з тобою (або ти з групою), і тоді в музиці і в ліриці все резонує з твоїми внутрішніми переживаннями. Менше молодіжної задорності, більше душевності (знаю, жахливий епітет для панк року). Яскравий приклад т.з. grown-up punk. Приблизно так би мали звучати The Gaslight Anthem, якби не з'їхали в попсову ретроманію.

Where are we gonna go now that our twenties are over? (c)

P.O.S - Chill, dummy

Напевно, найплідніший учасник хіп-хоп колективу Doomtree, а також вже мертвих панк-рокерів Building Better Bombs, повернувся у стрій після трансплантації нирки з доволі експериментальним альбомом. Місцями звучить як хіп-хоп з 90-х, деколи шумно і дістортовано чи глітчово. Круті мінуси, класні вкраплення чистого вокалу як самого P.O.S так і численних гостей, "важка" атмосфера і завершальний, майже 9-хвилинний експериментальний епік "Sleepdrone/Superposition" (який, здається, і є про очікування операції) як жирна точка в кінці розповіді.

Honorable mentions:

  • Iron Chic - You Can't Stay Here
  • Maloi - Late Night Calls Inc.
  • Oh, deer — Як Перестати Хвилюватися і Полюбити Війну
  • King Gizzard and the Lizard Wizard - Polygondwanaland
  • Quicksand - Interiors
  • Pertrubator - New Model
  • Shredders - Dangerous Jumps 

***

Попередні ТОПи: 

Маргарита Кулічова (Grisly Faye)

Юрій Казарян (White Ward)

Тетяна Янковська (Hindu)

Ігор Сидоренко (Stoned Jesus, Krobak)

Ляна Мицько (Лінія Втечі)

Ігор KyLЯ (Тулим)

Рената Кажан (Zukkor Zzov)

Філ Добров (Robustfellow)

Даніела Заюшкіна (Vivienne Mort)

- Артем Пронов (Slippy Inc)

Neformat.com.ua ©