Stay Tuned! Vol. 24 Олекса Блідий (Soom)

Олекса Блідий, харківський гурт Soom. Більше нічого розповідати не будемо, тут все і так сказано (:

Дуже важко щось обрати, коли ти прожив на ласт.фм і неформаті не один рік. Тому буде список тих, хто вплинув найбільше і з ким би хотілося потрапити у Болотний Табір, якщо ви розумієте про що я.

Keepleer 18 - Barriot

Саундтрек кожного ранку після тасів із группой сум. Похмільний трек, який можна слухати на ріпіті, коли існує певна дискомфортна м'якість буття, а ти - металіст.  Тут є все: і легкий початок, і повільний кач, і саундтрек до моменту, коли росте борода.

Slow Ride Home - Ни грамма сожаления, ни капли тревоги

Це справжній блюз, яким він має бути. Злющий вокал, опіатний монотонний шафл, три з половиною ноти, які змушують повільно розкачуватися у кріслі-гойдалці та перезаряджати Ремінгтон Модел 870.

Mozergush - Voznakurenets

Еталонний стонердум для мене. І головою покивати, і ритуальну зєлєнуху потанцювати. Оцей дельфінчік нагнаний, коли починається шось типу вокалу, - це ваще.

Reptile - Something Behind Me

Трек, від якого відчуваєш подих блідого за спиною, як ніколи. Надважкий, лоуфайний і моторошний. Присутній ідеальний сладж-вокал, який рідко де почуєш: істерично-болючий, десь із притонів у закинутих психарнях. 

Hate Forest - Howl of Hyperborean Winters

Чи не єдиний слухабельний представник харківської блек-метал сцени, під чию музику хотілося б палити церкви і відроджувати Сакральну Скіфську Імперію, де буде вічна зима і первинна дикість природи.

BRAT - BRAT (Intro)

Трек, який на Карабасі засрав чєл з Дітач і Павло Зібров, що просигналізувало "опача, це воно". І відчуття не помилилося, один з найдостойніших укрореперів сучасності, хороший галицький друг слобожанських металістів і просто уберталановита людина, що завжди три підіймає.

Chainsaw Jack - Zeros

Моя улюблена харківська команда. Не дуже врубаюся в хардкор, але тут він із акцентом південних штатів, пентатонікою і бородатими тафгаями. Зазвичай, мош теж від мене далеко, та тут утриматися неможливо і ти такий ліктями бацбацбац у різні сторони.

Sons of Otis - Mile High

Один з улюбленіших гуртів, які я можу слухати без упину і пам'ятаю напам'ять треки. Soom вкрав "Камінь" (і не тільки) саме тут. Гіпнотично-монотонні, флегматично-космічні, повністю присвячені нагонці канадці, що грають кращий металічний блюз.

Burning Witch - Sacred Predictions

Еджі 59 - володар одного з найогидніших вокалів, у який можна закохатися. Разом зі звуком, що народжується десь у шизофренічному пеклі та передається у мозок і руки культовим Стіву О'Меллі і Джорджу Стюарту Далквісту, виходить потойбічний коктейль.

Netherlands - Deathless

Після того, як я почав грати музику, мене почали дуже рідко чіпляти треки, бо я вже знаю всі ходи наперед. Та тут ми маємо в'їдливу мелодію, прекрасний тягучий вокал і найкращий приспів, що неймовірно зростається з основною темою. Давно не чув настільки бездоганного треку.

Obituary - Platonic Disease

Канон дез-металу для мене, початок початків, трек, що звучить, наче працює якийсь механізм на фабриці по знищенню консерваторів і клоузд-майндів, і який остаточно змусив мене відрощувати патли і бороду знов і знов, щоб кивати ними під оцей бітік татататаТАтатата.

Deep Purple - Smoke on the Water

Як би це не було банально, але коли я вперше почув цей трек у десять років - саме він мені сказав, що я гратиму всю цю вашу музику. Не знаю, як би пішло моє життя, якби я обрав замість музичного центру і дисків батя-року собаку. Але я завдячую саме цьому треку, який, зрештою, привів мене до Soom.

Попередні випуски: 

Neformat.com.ua ©