Stay Tuned! Літо 2019

Майже ціле літо ми збирали наступний плейлист. Релізів було більше, ніж очікувалося, але водночас назбирати щось, що би справді захопило у достатній кількості було нелегко. А може, то просто сезонне. У будь-якому випадку пропонуємо вам послухати чергову редакційну підбірку найкращої, на нашу скромну думку, літньої музики. 

Люсі — Мало

Микола Мага, редактор: Люсі презентує десь по два треки на рік і годує нас обіцянками про новий альбом. Цього разу нарешті був озвучений більш-менш конкретний час — серпень, тож релізу залишилось чекати вже недовго. А поки, вже традиційно слухаємо свіжий сингл Люсі на репіті.

Довгий Пес — Салют із провінції

Ярина Денисюк, головна редакторка: Я вже писала у себе на сторінці, що Довгий Пес — як на мене, найкращий український реп-виконавець 2019 року, принаймні станом на цей момент. І переконала мене у цьому не лише лампова іпішка "10 хвилин на березі моря", але більшою мірою саме оця пісня "Салют", після якої я якось по-новому переслухала і сприйняла попередні релізи виконавця. Мені й останній альбом Ціни Ритму сподобався, але, зізнаюся, новий сольний альбом Довгого Пса (якщо такий планується) я чекаю більше) 

Vera Lingua — Ghost Patron

Єгор Фелюст, рецензент, редактор: Альбом "Farewell" — лебедина пісня найбільш драйвового із вітчизняних пост-рок гуртів. На їх лайвах просто не вдається стояти на місці. Сумно, що більше їх ми не почуємо, але, як відомо, надія вмирає останньою. 

r.roo — mukiu

Ярина: Боюсь, не володію достатньо термінологією, щоб описати музику Андрія Ругару, але в рамках України принаймні, він вирізняється таким неординарним звучанням, яке складно сплутати з іншими електронними проєктами. Чуєш ці звуки й одразу розумієш — r.roo. Новий альбом "mirroor" змусив вкотре замислитися, як же можна використати цю музику. Працювати — не дуже підходить, танцювати — теж лише частково. Тож, гадаю, це саме той випадок, коли треба просто розслабитися і насолоджуватися талантом композитора.

Ethereal Riffian — Kosmic

Аліна Плеська, редакторка: Хлопці відомі своїми концепціями у релізах. Кожен трек складає свою історію, а всі історії виливаються в альбоми. Цей же сингл занурює слухача у глибокий космос. Варто зацінити тим, хто полюбляє глибоку музику.

Eskapism  The Cold Breath Of North

Ярина: В Україні справді багато блек металу, геть різного, і часом складно у цій купі розслухати щось, що б справді зачепило. Не скажу, що Eskapism увійшов до списку моїх блек-фаворитів, але водночас їх новий альбом "Ancient Songs Of The Wind" — це й не той реліз, який ти послухав і на завтра забув. Гідна робота варта уваги.

stonefromthesky — Future Territory

Олекса Ковальов-Блїдий, рецензент: Можна із впевненістю сказати, що "Schema Theory" (ред.міні-альбом, з якого цей трек) — дуже глобальна науково-фантастична робота, може, і дуже підсвідомо. Але не складно уявити, як це звучить на екзгібіціях сучасного метамистецтва, де іншопланетні фріки шокують своїми дикими неймовірними перфомансами, чи на рейвах для міжгалактичних інтровертів, де колись народилися танці андроїдів. Та уява ламається, трек від треку, і не перестає малювати образи підсвідомого фантастичного арт-гаусу, що бачить лише слухач.

Natural Spirit — Гори, Палай!

Микола: Свіжий трек від ветеранів вітчизняного металу вийшов дуже хітовим. Сонграйтинг на висоті, а вокал і україномовна лірика лише додають плюсів треку.

White Ward — Love Exchange Failure

Єгор: Як кажуть у мережі, нова порція українського зефіру. Дякуємо за те, що ми й у класичному блеці можемо займати передові місця, і в атмосферному, і фольковому, а тепер і в пост-блеці

Аліна: Пісня відрізняється від попереднього матеріалу. Хлопці ніби виросли, звучання стало масштабнішим та глибшим. Гарна робота.

Knifeman — Мой Мир

Єгор: Машина Knifeman продовжує свій шлях ламаючи кістки слухачам наживо та по іншу сторону екрану. Гарний трек та гідний міні-альбом. 

Детальніше читайте у рецензії Єгора на EP Knifeman — Мой мир (2019)

Аліна: Хлопці йдуть правильним шляхом. Сподіваюся, далі буде тільки ще гучніше і крутіше. 

Outer Space — Алкоголь

Ярина: Я взагалі не фанатка кліпів, якщо по-чесному, і мало які з них можуть надовго захопити мою увагу. Але все одно доводиться ті кліпи передивлятися щодня) І, мабуть, тому навіть найякісніше зняті та змонтовані "виступ в ангарі" чи "нарізка з фесту" (я розумію, що це теж гроші, час, і зовсім не так просто) викликають у мене страшенну нудьгу. А от коли бачу вже хоч натяк на історію, а тим паче пов'язану з текстом, стає якось цікавіше. Тож новий кліп Outer Space — гарний приклад того, як можна досить просто, але водночас цікаво передати певну ідею, підсилити меседж хорошої пісні й тим самим допомогти слухачеві краще її запам'ятати.

Afterphase project — Хвороба

Олекса: Дійсно, перед нами один з небагатьох випадків, коли назва відповідає наповненню. За словами творців, "Післяфаза — це момент, коли матерія переходить з одного стану в інший, і воно вже не те що було, але і не те що буде. Щось середнє". Так і тут: щось середнє між музикою агресивного настрою, без солодощів та шмарклів, і важкою танцювальною, хворобливою і безкомпромісною. Не для всіх, але обов’язково і рекомендовано.

Обрій — Доторкнутися до зірок

Аліна: Я зовсім не фанат лайв-релізів, якщо чесно, але трапляються винятки, як цей альбом від хлопців. Насправді, коли слухаєш то й не одразу розумієш, що це запис наживо. Класна якість, а інколи, навіть, більш зрозумілий, ніж на студійках, вокал :) А ще, дуже сподобалася обкладинка альбому!

Kadaitcha — Datura

Ярина: Ми вже детально писали про феномен електронної сцени Нової Каховки і останній альбом Kadaitcha "Southern Phlegm" є ще одним підтвердженням винятковості тамтешніх музикантів. В описі релізу йдеться про південні українські джунглі, що мені, мешканці крайнього заходу нашої країни, дещо складно уявити, але, коли слухаю цю роботу, уявляю собі якусь суміш сонця, піску та бетону. Не певна, наскільки воно резонує із задумом гурту, але, як на мене, це така музика, де кожен справді може почути та побачити щось своє. 

НастяЗникає — Не моя домівка

Ярина: Тяжко встояти, коли чуєш гарний жіночий голос, український текст і сумні мелодії. Може, то якась генетична пам'ять, але водночас зловживання фолк-мотивами — це взагалі не про проєкт НастяЗникає. Тож поставлю їх в один ряд з Вів'єн Морт та Один в Каноє, чиї нові релізи чекаю з нетерпінням. На альбомі "Малі сполохані звірята" чимало гарних треків, але до плейлиста я внесла один з найсумніших. 

PVNCH — Динаміт

Аліна: Не мій стиль абсолютно, проте дуже сподобався кліп. Подобаються різкі переходи — село-місто, гармонійні люди та кольорова гама. Відеоробота максимально круто доповнює трек. В Україні є хіп-хоп, коротше :)

Ліра — Шум і Гам (feat. Тулим)

Микола: Хороший альбом для прогулянок. У день релізу я ходив з ним в плеєрі вулицями Львова і отримував естетичне задоволення від класичного звуку, в якому витриманий LP "Ретро".

Flying — Seeding Pain

Микола: Після довгої перерви ветерани вітчизняного металу випустили новий міні-альбом "Seeding Pain". Три треки (+інтро) міцного мелодійного смерть металу, з лірикою, на яку музикантів надихали останні роки життя нашої держави.

***

Попередній редакційний плейлист з треками за другу половину весни 2019 року тут: https://www.neformat.com.ua/articles/stay-tuned-vol-44.html

Neformat.com.ua ©