Stay Tuned! Vol. Весна 2019 - 2

Цим редакційним плейлистом ми закриваємо другу половину весни. Релізів було багато - чимало гуртів старалися випуститися до літа, тож і вибирати нам було з чого)  

Ціна Ритму - Листи

Микола Мага, редактор: Ціна Ритму випустили альбом "Вічний двигун", який мені, поціновувачу звуку 90-х, приємно слухати від початку до кінця. Як бальзам на душу, перлина серед безталанного вітчизняного репу нової школи. Трек "Листи" є другим моїм фаворитом, після "Cиній екран". 

VOVK - Something

Аліна Плеська, редакторка: Хлопці записали дійсно крутий реліз, я іноді спостерігала процес запису — багато цікавих та нестандартних інструментів, багато часу з експериментами. Реліз доволі різносторонній, пісні не схожі одна на одну, кожен знайде щось для себе в цьому альбомі. 

Єгор Фелюст, рецензент, редактор: Багато було балачок щодо нового альбому гурту, бо не кожен наважиться на мікс із пост-хардкору та стонеру, але вийшло набагато краще, ніж ми очікували

Детальніше читайте у рецензії Олекси Ковальова-Блїдого на VOVK — Lair (2019)

Noise Bomb - Riot

Єгор: Чекали-чекали і дочекалися. Екстремальний сегмент панк-сцени навесні дав нам, що послухати. Цікаво, чи буде матеріал ПОТОПу в дусі: "почему нойз бомб интереснее, чем ..."

Grandma'pick - Tremor

Микола: Рівенські можуть у хороший матеріал, звук і картинку. Гурт, який вміє робити якісний сучасний рок, що довели обидва сингли Grandma'pick . Їх часто порівнюють з Marmozets, а музиканти жартують, мовляв, добре, що вже не з Paramore. Вірю, що на майбутньому релізі вони втримають задану самим собі планку і ми отримаємо сильну роботу.

Детальніше про гурт та його плани читайте в інтерв'ю Grandma'pick: створення музики не можна втиснути ні в які рамки

Bastard Disco - Clear!

Ярина Денисюк, головна редакторка: Як я і передбачала, альбом "China Shipping" цього міжнародного колективу став ідеальним саундтреком для подорожей. Не знаю, чи не ображаються музиканти, коли я приписую їхній музиці якісь такі утилітарні характеристики, але у моєму розумінні вдала музика для поїздок — це страх, як важливо! Я часто включаю якийсь давнішній альбом і згадую, як я, наприклад, слухала його у празьких трамваях, або в українських потягах. Тож і оцінку цю слід вважати суперпозитивною)

Amphibian Man - All We Surf We Leave Behind

Аліна: На бендкемп сторінці гурту можна побачити доволі багато релізів. Але кожен з них зроблено на високому рівні. Альбом "Metal Goes Surf" не є винятком. Класичний сьорф, але зі своїм нюансами — цей альбом є кавер-версіями на різні "старі класичні" гурти. Кайф!

Abusive Fisherman - Семейные Ценности 

Єгор: Уф, справжній супергурт із людей, які давно створили собі ім'я. Хочете чогось божевільного? Вам сюди

Tvar - Падшим

Єгор: Для Resolventa з'явилася конкуренція? Звісно, це жарт, але створення та реліз гурту, що також привертає увагу до дарк/блекенед хардкору не може не радувати. Десь там казали про Hexis, а я б це назвав це дитиною першого альбому Cursed та Baptists

Ethereal Riffian - Legends

Микола: Почувши цей трек, мені чомусь одразу подумалось, що Val Korniev вирішив згадати ті часи, коли він грав у Wolverine Blues, настільки цей трек виявився драйвовим, динамічним і не схожим на те, з чим у мене асоціюється Ethereal Riffian. Цікаво, які ще сюрпризи готує нам наступний альбом гурту?

STINX - Панк рок живий 

Микола: Юра Утюг і ко. завжди вміли роботи хороший старорежимний панк рок. Перехід на українську мову на EP "Ти або я" тільки додав плюсів творчості колективу. Пісня "Панк рок живий" - це такий собі вітчизняний гімн невмирущого жанру.

Majesty Of Revival - Dream Dealer

Микола: Ужгородські відлюдники, які рідко показуються на публіці, надаючи перевагу кропіткій праці у себе на студії. ЇЇ результатом стають дуже міцні роботи, за який би проект і стилістику вони не бралися. MOR прийнято вважати основним проектом Дмитра Павловського і компанії. Мішаючи докупи хеві метал і прогрок, ці люди вміють робити приємний і часто хітовий матеріал, і їх останній альбом "Timeless" - гарне тому підтвердження. 

Braii - A Girl Who Wasn't There

Ярина: Словами не передати, як я люблю гурт Braii від самої першої їх пісні і до цього останнього синглу. Буває, що гурти випускають сильніші роботи, слабші, і це нормально. Але часом трапляються такі діаманти, у яких кожна пісня прекрасна. Починаючи від хриплого вокалу Оксани Бризгалової і завершуючи загальною естетикою гурту - я просто не уявляю, що тут може не подобатися. Не знаю, чи часом не зайняте місце першої фанатки Braii, тож я займу собі друге) 

The Symbioz - Присмак старої олії

Шпинат: Хочу зазначити, що подібні теми під шквальні травневі грози та втому заходять наче й не виходили. Страх, біль, обман, смерть, відсутність надії та неможливість розірвати це коло, нерви, втома. "Перетинаючи межі" - не веселий міні-альбом, проте дуже терапевтичний і потрібний. Всього три треки, але сказано більше, ніж у деяких за цілу дискографію. 

Детальніше читайте у рецензії Шпината на The Symbioz - Перетинаючи межі (2019)

Zombie Attack - Bonded by Beer

Микола: Флагмани вітчизняного треш металу презентували новий концертний шлягер, такий собі гімн рокметал вечірок. Тут є все, що треба — головний риф, який моментально вбивається у голову, швидкий ритм, під який ноги самі йдуть в танок і потужний приспів, який має співати весь зал. І воно працює, сам бачив. Чекаємо альбом! 

Bojevilla - Ремінь безпеки

Ярина: Свого часу я була великою поціновувачкою творчості гурту ТОЛ, з якими Bojevilla не порівняв хіба лінивий. Але коли тебе співставляють із кращими, то й соромитися нема чого. Новий трек гурту традиційно радує українською лірикою та ще й відсилає до французького екзистенціалізму (а я читала і Сартра, і Камю)! З нетерпінням чекаю на альбом, який хлоці обіцяли випустити вже цієї осені. 

***

Попередній редакційний плейлист з треками за першу половину весни 2019 року тут: https://www.neformat.com.ua/articles/stay-tuned-vol-41.html

Neformat.com.ua ©