Топ релізів січня на Neformat.com.ua

У січні вийшло чимало цікавих релізів українських виконавців. Серед них альбоми, EPшки, сингли, кліпи, компіляції... І якщо раніше у місячних оглядах ми перераховували всі без винятку новинки, то зараз вирішили піти іншим шляхом. Тепер наш огляд будуватиметься на основі ваших переглядів. Таким чином ми і надалі залишимося об'єктивними, але писанини, а ще читанини і слуханини, якщо можна так взагалі казати, буде менше! (детальніше про методику наприкінці матеріалу)

Альбоми

Ближче до початку січня старий київський андеграундний психоделічний колектив DoZa представив новий лонгплей "Shaman’s Movie". Цей реліз ознаменував повернення гурту до активної діяльності та набрав найбільшу кількість переглядів читачів за усіма критеріями. 

"То что было вчера, для нас больше чем просто концерт. Это большая и жирная точка ( момент во времени) в истории существования и развития нашей группы. Окончание одного огромного и яркого творческого периода и начало следующего! Это рождение нашего альбома, в который вложен весь опыт восприятия этой реальности всех участников группы на протяжении всего времени существования", - писали по завершенню великої сольної презентації альбому музиканти. 

Новий альбом львівського стонер тріо Somali Yacht Club  - "The Sea" точно не міг пройти повз вашу увагу. Будь то презентація синглів, вигадливе лірик-відео, або численні рецензії - щось та мало з'явитися у фейсбучній стрічці. Увага до альбому не дивує, адже чекати його слухачам довелося кілька років. А завдяки гарній промо-кампанії лейблу Robustfellow про сомалійців дізналися і ті, хто альбому геть не чекав. 

Отож, тут наша рецензія, а нижче плеєр, якщо раптом, попри всі старання наші й Філа, реліз ви таки пропустили) Якщо ж ви поціновувач (-ка) живого саунду, завітайте 24 березня до Львова на презентацію альбому.

 
Третім у нашому списку з'являється одеський хорор панк The Night зі своїм дебютним альбомом "War With The World". Музиканти вискочили, як чорт із табакерки, але водночас показали, наскільки різноманітна панк-сцена їхнього міста. Створили новий проект учасники гуртів Kingpin та Power Play під впливом музики таких мастодонтів, як Misfits,Black Flag, Type O Negative та Alkaline Trio.

Зараз The Night активно поширюють свій альбом, однак живих виступів поки не анонсували. 

І завершує наш список альбомів львівський хіп-хоп проект BRAT і його дебютник "V​$​TAVЛЯЄ". Якщо перший сингл проекту досить швидко в укрЗМІ охрестили наркоманським, то вже цілий альбом показав автора більш цілісною і складною особистістю із нахилом до літератури і серйозних тем крізь призму гумору. Принаймні останнє підтверджує Олександр Нечай у своїй рецензії. Сам же автор намагається передати своє бачення хіп-хопу через призму власного музичного і літературного досвіду. Про це він нам розповів особисто у інтерв'ю. Але менше слів і більше музики! 

Міні-альбоми 

Сігналз - саме таку назву отримав синтвейв проект українського експериментального гурту Signals Feed The Void. Музиканти, втім, не змогли вмістити свої творчі експерименти у рамках одного проекту, а тому створили спеціальний підпроект для синтвейву. І, власне, у січні ми почули їх дебютний міні-альбом "Кокон". Цілком очікувано творці SFTV порадували не лише музичною складовою, але й лірикою. У одному тільки поясненні текстів пісень Сігналз згадали Гессе, Фромма, Рильського... Не менш цікавими є й інструменти, які записувалися для релізу, наприклад, варган чи колісна ліра. Більше ж інформації має бути у рецензії, якої у нас поки немає (але саме ви можете її написати, звертайтеся!)

Відстань не обов'язково стає перепоною для того, хто сильно бажає творити. Не завадила вона і Саші та Юрі, які через Скайп записали цілий міні-альбом Light Matters - Men's Health. Музиканти раніше грали у таких проектах як Date Rape, Salute, Bastard Disco, а зараз доля розкидала їх по різних державах. Тим не менше на рахунку дуету вже є дебютне демо, цей міні-альбом та плани на повноформатник. 

"Поем о делах душевных, вредных привычках и немного о политике. Следующий альбом будет уже совсем электрический и можно, наверное, сказать, мидвест имо", - розповідають музиканти. 

Дехто скаржиться, що українські гурти співають російською чи англійською. Але Zagreb спеціально використали останню, аби більше задіяти образне мислення слухачів на новому EP "Wannabe". Сам гурт стверджує, що уже знайшов власне фірмове звучання і надалі відточуватиме його на синглах. Zagreb вирішили повністю відмовитися від більших релізів і обіцяють кілька нових релізів уже найближчим часом. 

Rectitude - це melodic hardcore / metal колектив від творців Strike Each Other. Міні-альбом "Alive" для гурту став дебютним, адже лише у вересні минулого року музиканти видали свій перший сингл. 

"Музика Rectitude є простою та відкритою для кожного. Нехай це радість та світло чи розчарування та скляна пустота, але це вираження справжніх емоцій. Живіть теперішнім, говоріть та робіть те, що відчуваєте саме зараз", - пише про свою творчість сам гурт. 

Слухаємо, як це твердження звучить на практиці. 

Натиснувши на назву синглу чи кліпу ви перейдете на новину з деталями про реліз. 

Сингли 

Кліпи 

 

 

 

Методика

Щомісяця ми відбиратимемо по 3-5 позицій серед випущених за той чи інший місяць альбомів, міні-альбомів, синглів та кліпів, залежно від того, скільки буде релізів, як складатиметься статистика (сайт, Фейсбук, Google Analytics) і скільки буде точних співпадінь у результаті. Додаватимемо і цікаві демки чи компіляції, якщо такі матимуть багато переглядів. Рейтингові місця виставляти не будемо, оскільки показники у різних системах формуються за своїми алгоритмами, а окрім того нам би просто не хотілося акцентувати на цьому увагу. 

Neformat.com.ua ©