Robust Strive Evening: Побачити та почути війну

Neformat пощастило потрапити на допрем‘єрний показ серій Robust Strive Chronicles, а це означає, що віртуально потрапите туди й ви.

Івент проходив 2 липня в Києві у Kino24 (до речі, це кінотеатр-укриття, тому всі присутні були в безпеці). У кіно була особлива атмосфера: не ловить зв’язок, інтернет, ніяких тривожних новин, час зупиняється. Тільки неймовірні музиканти та роботи Robustfellow, ідеально, правда?

Концепція доволі проста: одна серія — один гурт або співак. Для кожного епізоду Robustfellow знімають 2–3 треки, а між ними вставляють інтерв’ю, у яких герої розповідають, де вони зустріли війну та про свої відчуття.

Vykroutas (Родіон Цікра, гітарист Shiva the Destructor та One Magic Megawatt)

Vykroutas

Тут і далі фото Софії Рудої

Перший епізод, який з’явився на екрані — це історія Родіона Цікри. Vykroutas представив три нові треки: "Хвилі та лава", "Так і живем" та "Мирна війна". Між виконанням пісень є вставки з розповіддю про пережиті під час війни емоції. Молодий чоловік, інструменти, емоції.Під час перегляду відчувається страх і ризик, на який йшов гітарист: покидання домівки, брак можливості грати, стосунки з родиною.

Vykroutas був на івенті, тому ловіть коментар до пілотного епізоду, який, до речі, уже є на Youtube

"Ці всі треки писалися ще до війни. Насправді коли вона почалася, то я подивився на своїх 20 треків, які вже були на той момент і подумав, що це так дивно, ніби тільки вчора для тебе все це було дуже актуальним. Перші 6 тижнів я не мав змоги грати, але коли вже опинився у Франківську, подумав спробувати співати свої пісні й подивитися, що я буду відчувати. Я почав і зрозумів, що майже кожне слово "вона" — це колись було про стосунки, але зараз "вона" тепер і про війну теж. Якимось чином воно так сталося. Творчість, що була про жінку, про напругу, про події, під час виконання знайшла відгук до нинішніх подій. Я дуже зрадів цьому, бо зрозумів, що цей матеріал є актуальним і зараз".

stonefromthesky (Олексій Зінченко, продюсер електронної музики, саунд-дизайнер, знавець басу)

stonefromthesky

Після відвертої історії Vykroutas відвідувачі мали нагоду послухати живий виступ stonefromthesky. Передати виступ словами, на жаль, не можемо, бо це потрібно бачити, чути, а найголовніше — відчувати. Вібрації та біти підлаштували авдиторію на один ритм серця. Порада від нас: приглушіть світло, абстрагуйтеся та на колонках або навушниках ввімкніть репертуар Олексія. Ми не обіцяємо вам ті самі емоції, як ви могли б отримати від виступу вживу, але його треки потрібно відчувати, а не чути, тому це гарна альтернатива.

"Сьогодні я грав три треки, які безпосередньо створювалися під час війни, це: "Воля", "Смерть" і "Надія". Це були перші два треки й останній, а от посередині звучали треки з нового альбому, який, я сподіваюсь, вийде цього року".

Red Eyed Hyena (франківський стоунер-гурт)

 

 

Другий епізод був дуже насичений та відвертий. У двадцять вісім хвилин Robustfellow спромоглися вмістити: розповідь про початок виникнення гурту, деталі репетиційної бази, перші концерти, історію приєднання кожного учасника, а також їхні переживання, емоції та проблеми під час повномасштабного вторгнення. Не обділили й музикальним супроводом.

Гучні треки з майбутнього дебютного лонгплею — "Live once", "Ghost truck" та "Die nothing" — зворушили всіх відвідувачів івенту. Не знаємо, як ви, але після цього епізоду ми з нетерпінням чекаємо виходу альбому.

Філ Добров

Врешті про збірку серій Robust Strive Chronicles ми поспілкувалися із засновником лейблу Robustfellow Філoм Добровим:

"Розпочалося все в місті Івано-Франківськ на базі Red Eyed Hyena, де ми хотіли писати благодійний онлайн-стрім, але потім змінили думку й вирішили трохи більше витратити часу на продакшн та зробити все як слід. Пригадалися серії Robust Rehearsal, які ми відзняли в 15 та 16 роках із гуртами Bomg й Ethereal Riffian. Це був початок відеодокументалок, де ми представляли музичні гурти та студії звукозапису, на яких вони створюють свій саунд та пишуть альбоми. Після цього ми замахнулися на дещо більше, але воно залишилося на паузі".

Зараз, під час війни, усі ті побажання повернулися до творців, тож Robustfellow придумали серію, лого, використали інтро, яке ще давно записали Ethereal Riffian, і допрацювали анімацію. Усе це вилилося в пілотний епізод і другий, записаний на тій же базі Red Eyed Hyenas, фактично за один день. Після цього продовжили зйомки у Львові та Івано-Франківську. Зараз є плани відзняти ще гурт у Києві, але на цьому лейбл не спиниться.

"Для кожного епізоду ми знімаємо кілька треків, й один із них відкладаємо спеціально для Patreon. Для стимуляції, за допомогою ексклюзиву, підписок та підтримки. Зараз ми подумали, що можна ці ексклюзиви також показувати під час сеансу в кінотеатрі", — додає Філ.

До речі, на згаданому допрем'єрному показі, після другого епізоду Robustfellow представили ті самі відео, які доступні тільки підписникам їхнього Patreon. 

Відео з Red Eyed Hyena зявиться в мережі вже завтра, тож слідкуйте за соцмережами лейбла та ходіть на їхні презентації й підтримуйте ЗСУ. Разом до перемоги!

Robustfellow у мережі:

https://www.youtube.com/user/TheRobustfellow
https://www.facebook.com/RobustfellowProds
https://www.patreon.com/robustfellow
http://www.robustfellow.bandcamp.com
https://t.me/robustfellow

Neformat.com.ua ©