Новий касетний лейбл СТУС перевидав альбом SadSvit

В Україні з'явився новий лейбл "СТУС", який спеціалізується саме на касетах і вже встиг видати альбоми "Касета" SadSvit двома накладами та "Л​​​ю​​​б​​​о​​​в​​​н​​​і К​​​а​​​с​​​е​​​т​​​и" від 77PID`YIZD

"СТУС" (Студія Тиражу Українських Співаків) в це невеликий касетний лейбл, який започаткував колекціонер і меломан Олександр Балов. 

"Насамперед я є колекціонером релізів на плівці. Таких, які можна увімкнути собі перед сном, під час медитації, або навіть під час поганого настрою (я їх називаю музичними таблетками — лікують від хандри, хронічної втоми та тяжких моральних переживань, повертаючи віру в чудеса). І, кожен раз, шукаючи в каталогах Діскогсу нові релізи на касетах, я задавався питанням, чому в нас цим майже ніхто не займається, порівняно з іншими країнами. Тому створення цього лейблу — перш за все, амбіція, щоб і у нас тут таке було. А щодо актуальності цієї задумки в мене відпали остаточні сумніви після того, як хлопці з 77-го мені повідали, що минулий свій реліз вони замовляли аж з Естонії", - розповів у коментарі Неформату Олександр

Ідею створення подібного лейбла він виношував понад рік, але формальний запуск відбувся 2 місяці тому, з релізом "Касет" SadSvit

Олександр Балов неодноразово зазначав, що саме касета для нього є особливим форматом: 

"Це не просто архаїчний музичний носій. Це насамперед потужний інструмент донесення ідей творця до слухачів шляхом аудіо-, візуального, а також тактильного впливу. Інструмент, завдяки якому автор може донести не лише те, що записане у нього на Бендкемпі, Саундклауді або Спотіфаї, а й частинку його власної душі. Ту частинку, котру фанати будуть берегти у пам'яті, начебто між ним і співаком відбулася щира розмова тет-а-тет. Такого рівня занурення у творчість улюбленого виконавця не дає жоден інший носій".

Музикантам та слухачам Олександр обіцяє достойне звучання.

"Наразі в роботі є декілька японських дек, налаштованих, котрі калібрують кожну плівку окремо, видаючи звук майже як цифрове джерело. Лише невеличкий шум касетки, котрий при паузах між піснями додає свого шарму. Пишеться кожна касета напряму з цифри, під умову, що виконавці присилають свої майстер-треки у wav або dsd форматі, тому для рівня касети звук якісний і чистий", — розповідає засновник лейбла. 

Отож, наразі вже вийшли й були розпродані два тиражі альбому "Касета" від SadSvit, загалом 200 штук, а зараз всі охочі можуть придбати  "Л​​​ю​​​б​​​о​​​в​​​н​​​і К​​​а​​​с​​​е​​​т​​​и" від 77PID`YIZD. Олександр Балов зазначає, що у виборі музикантів керується не певними жанровими рамками, а насамперед відчуттям цілісності релізу та щирості його автора:

"Я хочу сам вірити їм, слухати їх сотні разів, прокручуючи ту саму розмову тет-а-тет, про яку мовив вище".

Наразі у лейбла вже є плани щодо декількох наступних релізів:

"Сподіваюсь, що виконавцю найщирішого постпанку з Івано-Франківська скоро знадобиться моя допомога, так само як і 77-м. Але крім них ще є декілька домовленостей, про які я поки не можу розголошувати. Скажу тільки, що ви їх знаєте. Ви читали про них статті на "Твій Новий Трекліст", мандрували під їх звучання на якісь незвідані береги у себе в голові та любите їх". 

Стежити за активністю СТУС можна тут:

https://ctyc.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/_alex_balov_/
https://t.me/CTyCrecords