Загреб видали альбом спільнотою артистів

Днями інді-рок гурт Загреб випустив альбом "Спільнота". У його створенні взяли участь drimandr, SadSvit, Відчай, BaWN, sucilna_nevdacha.exe, Nestor Selin і DEXTH.

За словами учасників Загреб, вони почали експериментувати з фітами ще торік. Тоді в них вийшли спільні композиції з проєктами Electrobirds і Примара. Їм хотілося подібної співпраці й надалі, що наштовхнуло на задум створити цілий альбом разом із іншими музикантами.

"Насправді, треків могло бути більше, але не всі вони підпадали під цю атмосферу. Ми вирішили обмежитись сімома артистами й краще попрацювати над таким обсягом. Артистів ми обирали суто по своїх відчуттях і спільному вайбу. Хто відгукнувся – тому пропонували [співпрацю], а деякі писали першими самі", – описує Володя, бас-гітарист гурту, для Неформату.

Саме атмосфера є об’єднувальним елементом цього альбому, оскільки теми його композицій дуже різні – вони залежали від конкретного музиканта, його думок, підходу тощо.

"Кожен із учасників писав власні історії, хтось – про кохання, хтось – про пошуки відповідей на екзистенційні питання, буття та ніщо, сон чи реальність, а хтось сумував за рідними людьми", – додають виконавці Загреб.

Майже всі треки гурт запропонував запрошеним музикантам самостійно, винятком лише є пісня "Інсомнія".

 

Водночас гості цього релізу надавали свої лірику і вокал. На всіх етапах артисти узгоджували між собою матеріали композиції аж допоки кожна не була готова. Продакшн музики виконав вокаліст Загреб Артем.

"Труднощі викликало те, що записувалися всі на різну апаратуру, продакшн саме вокалів був іще тим челенджем", – каже Артем.

Тепер музиканти очікують на відгуки своїх слухачів і на їхню ж реакцію на концертах, аби виявити, які з треків спрацювали особисто для них.

Загреб – дніпровський інді-гурт, заснований у 2016 році. У перший рік свого існування колектив випустив дебютний мініальбом "Betrays Before Explore". Рецензію на пізніший доробок гурту "Wannabe" (2018) читайте тут.

Загреб у мережі:

https://www.facebook.com/2agreb/
https://www.instagram.com/3agreb.band/

Фото обкладинки – надали виконавці