noch` випустили нову композицію

Днями постпанк-гурт noch` видав сингл "без жалю". Лірикою композиції став вірш поета Василя Симоненка.

Над музикою пісні виконавці працювали недовго, як і зазвичай. Однак процес запису став каменем спотикання, який врешті затримав реліз.

"Усі пісні ми робимо разом, просто розподіляємо між собою обов’язки. Зазвичай хлопці займаються музикою, а я – текстом і вокалом", – розповідає Катя, учасниця колективу, Неформату.

Цього разу текстом став вірш Василя Симоненка.

Початково у виконавців була ідея зробити цілий альбом-збірку з використанням української поезії.

"Так ми хотіли привернути увагу до української поезії загалом, показати, що не вся наша література про села, кріпацтво, війни тощо, як то показує шкільна програма. Але поки ми про це думали – інші робили. Сьогодні подібний формат використовують і інші виконавці. Тож доцільність та унікальність такого альбому під сумнівом", – додає Катя.

В іншому ж музиканти планують "рухатися далі" й писати пісні, навіть кращі за ті, що вже вийшли. Направду, тепер у них з’явилося більше ресурсів для цього, оскільки з дуету noch` перетворився на квартет.

noch` – альтернативний гурт музикантів із Одеси й Києва, заснований у 2021 році. Музиканти не обмежують себе жанровими визначеннями й пишуть музику так, як їм велить відчуття. У їхній дискографії наразі кілька синглів.

noch` у мережі:

https://www.instagram.com/nnnnnoch_/