Powerplant видає новий EP та активно концертує Європою

Українсько-британський синт-панк гурт цього місяця презентував мініальбом "Grass", що розігріває слухачів перед новим повноформатником. 

Як розповів у коментарі Неформату засновник проєкту Тео Жихарєв, після виходу першого повноформатника "People In The Sun" він писав багато різних пісень, але з різних причин так їх і не видавав. 

"Я повернувся з Лондону до Украіни, коли почався ковід. Потім чомусь з'явилася ідея зробити годинний dungeon synth альбом та почати під нього писати модуль для dungeon & dragons, за день до його релізу почалась повномаштабна війна", – пригадує музикант.

Врешті він вирішив не відкладати все на довгі роки й повернутися до панку, адже "треба було тотально оживати". 

Пісні для мініальбому "Grass" Тео вигадав ще у 2019-2021 роках.

"У моїй голові "Grass" про літо, "Broodmother" про жахи, які мені казали люди, що під ковід вирішили з'їхати з глузду, мелодія з "Somewhere in Michigan" з тік-току. "Walk Around" – насправді вже й не памятаю, а от "3 Medallions" – це з "Resident Evil 2", пісня про мого друга", – описує треки з альбому музикант. 

Коли почалась повномасштабна війна, Тео Жихарєв активно включився у допомогу Україні. 

"Я почав робити благодійні розіграші пам'ятних речей Powerplant – тест-преси вінілів, оригінальний арт та футболки для Янголів Києва та Лівого Берега. Це, думаю, єдина добра справа, яку я міг тоді робити, будучи у Лондоні. Хтось намалював обкладинку "Stump Soup" на скейті та відправив мені для розіграшу. Більше цікавого для розіграшу не залишилось, тому зараз тільки футболки продаю благодійні. Треба щось ще придумати. Треба більше збирати грошей, щоб хоч півмільйона сумарно було до кінця року", – ділиться метою музикант.

Зараз Powerplant відіграє останні концерти в рамках британського туру, згодом відправиться до Європи з Fluff Fest, а у вересні планує черговий тур по Британії, цього разу з американським супергуртом Angel Dust. У серпні ж Тео планує розпочати роботу над новим повноформатником. 

 

Запорожець Тео Жихарєв створив музичний проєкт Powerplant у 2017 році у власній кімнаті, поки навчався у Лондоні:

"Тоді не мав багато друзів та вирішив робити все сам з мінімальними інструментами, які в мене були. Дуже DIY. Сінт замість баса, проста гучна драм машина". 

За рік Тео самостійно записав два мініальбоми – "Dog Sees Ghosts" та "Quiet at Night", а потім вирішив зробити більш пісенний альбом "People in the Sun" та знайшов друзів, щоб це все разом грати. Через алгоритми Ютубу альбом гарно завірусився, тож зараз Powerplant має понад 50 тисяч слухачів на Spotify, гарну підтримку спільноти на Бендкемпі, активно видається на фізносіях та концертує. 

"Але по факту нічого не змінилося – я все ще сам це все пишу, граю/співаю, міксю та роблю весь арт у своїй кімнаті. Зараз тільки все серйозніше – весь час йде на імейли та адміністрування. Але колеса крутяться!", – додає Тео. 

Powerplant у мережі:

https://ffm.bio/powerplant

Фото з соцмереж гурту