Калуські хіп-хоп виконавці зняли сайфер

Днями, на двомільйонному каналі Black Beats, вийшов сайфер за участі калуських реперів Джонні Дивного, IZI SURF, ДАЙТОНУ, YAMAMOTO та Псючого Сина.

 

Першочергово, для тих, хто сайфер може вважати за окрему пісню, Джонні Дивний пояснює:

"Сайфер — це не кліп і не пісня. Суть сайфера, у традиційному його розумінні, — це момент (часто імпровізація), в якому кожен показує себе та свій скіл. Сайфером можна вважати навіть момент, коли музикант грає музику, емсі виконує куплет, а бібой танцює. Іншими словами, це щось схоже на коллаба-джем. Якщо говорити конкретно про реп, то це збірні куплети кожного МС під один біт. Навіть куплети з треків, які вже виходили чи вийдуть".

Ініціатором запису сайферу став Псючий Син з гурту KALUSH.

"Основною концепцією є те, що всі учасники — це представники калуського хіп-хопу, які зібрались, щоб нагадати, чому Калуш вважається столицею західноукраїнського репу (привіт Максиму Барні)", — коментує Джонні.

За музику відповідав бітмейкер JointJay (Ціна Ритму). Зведення та мастеринг робив учасник гурту ЛІРА — Крекер на Nice recording studio.

Над відео працювали брати Петро та Павло Метенки. Монтаж робив Джонні Дивний. Над кольором працював Олексій Пухта.Знімали все у Калуші, звідти і назва сайферу "03472" - код міста.

"Спершу ми думали робити фактично однодублеве відео, та в процесі знімання вийшло багато дублів. Тому коли я спробував монтувати, побачив, що можна зробити крутий відеоряд. То чому ж би й ні?) Пощастило, що на студії був нормальний мікрофон і ми фактично походу ж записали аудіо", — додає Джонні.

За словами Джонні Дивного, цей сайфер не є останнім — у найближчому майбутньому планується до випуску спільний проєкт з іншими представниками реп сцени - Tru Myself, Санчо Панама, Гурман Рапа та Nashiem Worryk.

Нагадуємо, раніше ми писали про калуський фестиваль Back to Youth.