Тулим діляться збіркою архівних треків

Днями реп-проєкт Тулим зібрав треки з просторів забороненого VK та забутих Soundcloud й видав їх однією збіркою на своїх актуальних стримінгах.

"Частина нашої аудиторії, яка дізналась про нас вже після заборони ВК, могла не знати про такий доволі великий шматок нашої творчості. Тому ми залили їх [ред. – старі треки] на всі актуальні майданчики, щоб нова аудиторія могла знайти для себе щось нове, а стара могла послухати це на зручних сьогодні платформах. Також на деякі треки були зняті відео, а деякі грали на радіо, і трохи тупо було, що їх не можна було ніде більше послухати і зашазамити", – розповідає Куля Неформату.

Збірку Куля укладав сам й поставився до цього завдання зі всім можливим трепетом, оскільки в цій архівній музиці лежить історія гуртів, минулого, тієї неповторної атмосфери.

"Для мене важливим було, щоб люди почули ці записи зараз, трохи поринули в той час, відчули атмосферу хіп-хоп культури того періоду. Можливо, хтось би дізнався для себе, що хіп-хоп в Україні не з'явився вчора, з появою кількох популярних медійних персонажів."

На збірці також є треки, що взагалі не були випущені раніше – "Gorilla (за уч. BEZRAAM)" та "Піддайся ритму". Перший із них це джем, який виконавці записали минулого літа й не могли визначитися, куди його додати. Та оскільки BEZRAAM робив обкладинку для цієї компіляції, джем за його участі теж став частиною збірки.

"Трек "Піддайся ритму" ще старіший – це наша присвята бібоям, і його вже час від часу грали діджеї на батлах та бібойських тусах. Також ми починали знімати на нього відео з нашими київськими бібоями, але відео не було дороблене, тож є тільки невеликий шматочок у нашому інстаграмі", – додає Куля

Тулим – хіп-хоп проєкт з Києва, який заснували двоє реперів, RYLEZ та KyLЯ, у 2007 році. На їхньому рахунку три повноформатні альбоми, один EP та чимало синглів.

Тулим в мережі:

https://www.facebook.com/tulymkyiv/
https://www.instagram.com/tulymposse/
https://www.youtube.com/user/TulimKyiv