Проєкт Kotra випустив новий альбом

Український industrial techno проєкт презентував новий альбом "Namir", що вийшов за підтримки лейбла Kvitnu.

Альбом створювався упродовж доволі тривалого проміжку часу у Відні та Берліні. Про особливості запису, у коментарі нашому виданню, розповів творець проєкту Дмитро Федоренко:

"Альбом створювався дуже довго, в основному у Відні та Берліні. Перша фаза запису аналогових синтезаторів відбувалася в підвалі Semper-Depot на модифікованій Super Analogue Console SSL та низці рідкісних аналогових компресорів та фільтрів. Для синтезу використовувалися виключно монофонічні аналогові машини. Під час запису не було використано жодного стерео кабелю".

Лейтмотивом альбому є, за словами автора, "подальше нейролінгвістичне програмування навколишнього простору задля покращення світу".

Обкладинка була створена українською мисткинею Катериною Заволокою з використанням оригінальної графіки асемічного абстрактного авторського писання Дмитра Федоренка.

"Головним нюансом є закодована інформація, яка відкривається на підсвідомому рівні після тривалого споглядання картинки та одночасного прослуховування композицій на максимальній гучності", — коментує Дмитро.

Проєкт Kotra заснований у Києві в 1991 році українським звукорежисером, промоутером, куратором міжнародних фестивалів "Kvitnu Fest" й "Деталі Звуку" та засновником лейблу Kvitnu Дмитром Федоренком. Він орієнтується на безперервний творчий процес, розвиток людства та романтичну радикалізацію буття. Першим творчим натхненням автора був ранній африканський індастріал 40–50-х років минулого століття. Перший досвід музичний — в авангардному та нойзовому дуеті Zet. На рахунку проєкту уже понад 30 різноманітних релізів.

Kotra у мережі:

https://www.facebook.com/kotra.artist/
http://kotra.org.ua/
https://soundcloud.com/kotra
http://shop.kvitnu.com/
https://www.discogs.com/artist/21591-Kotra