Звукове дослідження Kotra вийшло на альбомі

Днями електронний проєкт Kotra видав свій новий альбом "Radness Methods", перший за два роки, що розвивається навколо теми старовинної ритміки.

"Альбом був створений дуже швидко у вересні минулого року. Він був написаний спеціально для виступу в Дніпрі на фестивалі DniproPop", – розповідає Дмитро, єдиний автор проєкту, Неформату.

В описі альбому детально описано те, яке звучання має на меті передати нова музика – "художній вихід глибокої міської медитації", поряд із яким також стоять ідеї шаманської музики, звуків гімну та давніх барабанних ритмів тощо. Над мастерингом альбому працював Noel Summerville.

Для ілюстрування цього альбому Дмитро створив серію картин, близько 40 робіт, дизайном яких займалася Катерина Заволока.

Нині музикант перебуває у безпеці, бо вже давно проживає в Берліні, але все одно включений у допомогу Батьківщині та українцям.

"Починаючи з 24 лютого, все відійшло на другий план, і вся увага і сили сконцентровані тільки на війні. З перших днів ми з Заволокою допомагали збирати та координовувати пожертви від дружніх організацій. Власне, гроші ми переводимо майже щодня, всі наші прибутки ми переправляємо армії."

Також музиканти допомагали українським біженцям, брали людей додому, збирали та пояснювали місцеві правила, перекладали документи, пакували речі та медикаменти.

Зараз, як із нами поділився Дмитро, у його планах запустити спеціальний музично-політичний проєкт спільно з однодумцями, в тому числі з Берліну та Торонто, що допоможе зібрати ще більше коштів для захисту України – анонс вже згодом.

Kotra – експериментальний проєкт електронної музики, який заснував український звукорежисер, промоутер, куратор міжнародних фестивалів Kvitnu Fest та Деталі Звуку, а також засновник лейблу Kvitnu Дмитро Федоренко, ще у 1991 році. Дмитро має багату дискографію, в тому числі в рамках інших проєктів.

Kotra у мережі:

https://www.facebook.com/kotra.artist/
http://kotra.org.ua/ https://soundcloud.com/kotra

Фото обкладинки – Facebook виконавця