Кращі релізи 2018 року за версією Neformat.com.ua

Минулий рік був багатим на хороші і не дуже релізи. І ось ми нарешті готові назвати ті з них, які запам'яталися найбільше редакції та користувачам нашого форуму. 

Форум

Перш за все, озвучимо ТОП альбомів 2018 року за версією користувачів форуму Neformat.com.ua. Нагадаємо, щороку на нашому форумі юзери підбивають музичні підсумки і складають свої ТОПи кращих релізів, як іноземних, так і українських. Тож перед вами алфавітний список з кращих альбомів та міні-альбомів 2018 року, сформований на основі голосування користувачів нашого форуму. Цього року їх кількість склала 54. До слова, загальна кількість релізів, які номінувался на роль кращих складає понад 700.

Жирним виділені українські релізи.Традиційно їх не надто багато, але воно й не дивно при такій міжнародній конкуренції. 

  1. Stoned Jesus - Pilgrims
  2. Beak> - >>> 
  3. 1914 - The Blind Leading the Blind 
  4. Hot Snakes - Jericho Sirens 
  5. Somali Yacht Club - The Sea 
  6. Yob - Our Raw Heart 
  7. Earthless - Black Heaven 
  8. Anna von Hausswolff - Dead Magic 
  9. Dead Can Dance - Dionysus 
  10. Denzel Curry - TA1300 
  11. Gouge Away - Burnt Sugar 
  12. Rolo Tomassi - Time Will Die and Love Will Bury It 
  13. Tropical Fuck Storm - A Laughing Death in Meatspace 
  14. Кровосток - ЧБ 
  15. Daughters - You Won't Get What You Want 
  16. Idles - Joy as an Act of Resistance 
  17. Pianos Become The Teeth - Wait For Love 
  18. U.S. Girls - In a Poem Unlimited 
  19. Avantdale Bowling Club - Avantdale Bowling Club 
  20. Bluesbreaker - Palais Ideal 
  21. Clutch - Book of Bad Decisions 
  22. Iceage - Beyondless 
  23. Judas Priest - Firepower 
  24. Low - Double Negative 
  25. Rivers of Nihil - Where Owls Know My Name 
  26. Sleep - The Sciences 
  27. Turnstile - Time & Space 
  28. Twitching Tongues - Gaining Purpose Through Passionate Hatred 
  29. Vivienne Mort - Досвід 
  30. A Perfect Circle - Eat the Elephant 
  31. Ancestors - Suspended in Reflections 
  32. Between The Buried And Me - Automata I & Automata II 
  33. Crippled Black Phoenix - Great Escape 
  34. Deafheaven - Ordinary Corrupt Human Love 
  35. Death Grips - Year of the Snitch 
  36. Die Nerven - Fake 
  37. Editors - Violence 
  38. Futuropaco - Futuropaco 
  39. Ghost - Prequelle 
  40. Gnod - Chapel Perilous 
  41. Kikagaku Moyo - Masana Temples 
  42. Marissa Nadler - For My Crimes 
  43. MGMT - Little Dark Age 
  44. Morne - To the Night Unknown 
  45. Mournful Congregation - The Incubus of Karma 
  46. Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs - King of Cowards
  47. Sectorial - VYR 
  48. Sumac - Love In Shadow 
  49. The Armed - Only Love 
  50. Therapy? - Cleave 
  51. Tor Lundvall - A Dark Place 
  52. Tragedy - Fury 
  53. Vespero - Hollow Moon 
  54. Zeal & Ardor - Stranger Fruit 

Пригадати релізи, які користувачі Neformat.com.ua визнали найкращими у 2017 році, можна за цим посиланням

Редакція

Водночас цього разу ми вирішили зробити окремий редакційний перелік кращих релізів року, адже сайт Neformat, перш за все, орієнтований на українських виконавцов, а їм пробитися до загального топу форуму завжди трохи складно. Тому представляємо до Вашої уваги перелік кращих українських альбомів та міні-альбомів 2018 року, за версією редакції нашого видання. 

Якщо описати цей перелік кількома словами, то отримаємо приблизно наступне: різноманітність жанрів, увага до гуртів, відомих у вузьких колах, та якість.  

Релізи подані в алфавітному порядку, оскільки визначити якісь з них кращими,а  якісь гіршини, було б досить складно та й недоречно. 

  • 1914 - The Blind Leading the Blind (black/death metal)
  • Денні Дельта - Навиджу (Hip-hop)
  • Кашляючий Ед - Переклад (Hip-hop) - рецензія

"Ні для кого не секрет, що хіп-хоп наразі править музичним світом. Тож і в нашому топі ви знайдете одразу кілька реп-виконавців. Одразу видам спойлер, що у 2019 році ми будемо більше уваги приділяти цьому жанру, але не переживайте, хардкор, сладж й іже з ними від того не постраждають) 

Що стосується самого релізу, то це, безперечно - один з моїх улюблених альбомів 2018-го. Щира, подекуди дуже особиста  лірика, прекрасна музична складова, талановитий виконавець... та і геть цю музичну препарацію (для того у нас є рецензії). Просто альбом, який хотілося слухати раз за разом. І водночас один з тих випадків, коли хотілося б забути щось, аби відкрити це щось для себе наново і знову відчути ту першу емоцію захоплення і максимального зачарування. 

Тож, якщо пропустили, обов'язково послухайте." 

Ярина Денисюк, головна редакторка 

"Просто сравните Amphibian Man с любой другой сёрф группой игравшей или играющей сёрф в Украине (Waikiki Makaki или SPTP, как пример). Для меня разница очевидна, последние играют то, что уже сыграно, играют хорошо и в этом нет ничего зазорного, но Amphibian Man, звучит свежо. Очень надеюсь, что эта самобытная и уникальная для Украины группа найдет своего слушателя и дни, когда не было сёрферов в этом городе, будет вспоминаться с улыбкой, а релиз под номером 13 принесет удачу".

Рамон Шпинат, рецензент

"Если "V​$​TAVЛЯЄ" проникнет во все слои населения и массы, покачиваясь в такт его битам, пойдут отдавать свои стипендии, заводские зарплаты и гонорары за билет на концерт, то у рэпа на украинском наконец есть шанс стать популярным направлением. А у МС начать (или продолжить) писать на украинском. На нем же просто можно рассказывать любым тоном практически любую историю! Главное только в бит попадать. А если приправить такое повествование юмором, то можно далеко уехать".

Олександр Poison Нечай, рецензент

" Drudkh і справді ніколи не розчаровує. Музиканти не бояться експериментувати, даруючи слухачам новий досвід, а також розвиваючи у них бажання цікавитись історією свого народу, його культурою. Натомість варто відзначити, що попри специфічну тематику лірики музиканти досі грають агресивно, навіть трохи не збавляючи набраних оборотів, притримуючись дещо зневажливого погляду на чистоту саунду, але завжди фірмово мелодійного."

Альмагест, рецензент 

  • Keepleer 18 - Relictum (sludge) - рецензія 
  • nug - Темна Маса (post-metal) 

"Черговий потужний реліз з-під пера баті української пост-метал сцени Юрія Дубровського. Окрім потужної подачі вражає продуманість кожного треку, без просідань по нарпузі в переходах і цільною картинкою всього релізу. Альбом у моєму особистому топі на перших місцях".

Олександр Масовець, CEO

"На фоні засилля відверто примітивних і солоденьких металкор-релізів, які успішно "розносив" у своїх рецензіях Єгор, Rising продовжують радувати більш традиційним звуком. Тож вони у мене в плеєрі стоять поряд із незмінними Earth Crisis. Дуже чекаю на нові роботи від них."

Ярина Денисюк, головна редакторка 

"Досі дивуюся, чому ці пацики, на чолі з паном Ковальовим (одним з наших рецензентів) не направлять свій вектор до Європи. Досвід вітчизняних команд підказує, що є попит на таку музику. "Джєбарс"– чудова робота, насичена щільним та в’язким саундом, а присутність "пасхалок" робить її ще цікавішою та відкриває нові враження з кожним новим прослуховуванням."

Роман Шевченко, інтерв'юер

  • Stoned Jesus - Pilgrims (prog-rock) - рецензія
  • stonefromthesky - Spirals (post-metal/electronic/experimental/trip-hop)

"Одне з найцікавіших відкритів минулого року. Абсолютно космічна та гіпнотична музика, яку я і досі не можу ідентифікувати стилістично. Проте, замість мене вже все сказав Олекса Блідий у своїй рецензіі – погоджуюсь з кожним словом".

Роман Шевченко, інтерв'юер 

"У нас научились делать достойный материал до такой степени, что при прослушивании продукта из Киева по имени The Troubled не можешь понять Австрия это, Австралия, Германия или США 1970-х. Психи выпустили свой первый LP "Spacing Away" и там все по канонам. Если поставить его в один ряд с коллегами, которые любят хоррор 1960-х — 1970-х и научную фантастику того же времени, то никакого отличия невооруженным ухом вы не найдете".

Олександр Poison Нечай, рецензент

  • The Unsleeping - Deviatve (indie) - рецензія
  • Vivienne Mort - Досвід (art pop/singer-songwriter)

"Не дивлячись на не дуже позитивну рецензію на нашому порталі, вважаю, що цей альбом – великий крок вперед для гурту. Музика стала більш дорослішою та цікавішою, а композиційна сторона та якість запису росте з кожнім релізом. Сподіваюсь, чарівна Даніела та її команда ще не раз зможуть нас здивувати. Улюблені треки – "Іній" та "Випустити з лап". 

Роман Шевченко, інтерв'юер

"Суммируя, я могу сказать одно - это действительно шедевр, коим можно и нужно пропитаться, даже тем, кто от подобного жанра и манеры исполнения далёк. Ставка на лирику была успешной и сыграла. Про музыкальный разброс и вовсе говорить не хочется, настолько там всё хорошо. Когда всё здорово, то ничего кроме этого сказать не удаётся".

Єгор Фелюст, редактор розділу івентів, рецензент 

  • Zoanthropy - vol.2 (post-metal, sludge)

"Ще одна темна котячка на пост-метал арені. Vol. 2 важко назвати повноцінним альбомом, тим не менше у трьох треках є яскраво виражений стиль, реверанси в бік як мінімум Cult Of Luna і ISIS. Дуже рекомендую слідкувати за подальшим розвитком подій, хлопці ще дадуть про себе знати!"

Олександр Масовець, CEO

Neformat.com.ua ©