Travel Guide Дніпром від Олдскульний Ніндзя

Сьогодні у рамках рубрики Travel Guide ми відправляємося до міста Дніпро, віртуальну екскурсію яким нам проведе місцева реп-виконавиця Олдскульний Ніндзя. З її розповіді ми дізналися, де у місті можна випити хорошого чаю, класно відірватися, подивитися нетипове кіно чи просто помилуватися краєвидами Дніпра (річки). 

***

Не люблю бувати в людних місцях, особливо, якщо це стосується відпочинку. Мені більше імпонує спокій та усамітнення, тому знаєте де, як на мене, найкраще місце випити каву? Дома.

Взагалі у Дніпрі я проживаю з 5 років, багато чого об'єднує мене з ним. Буває, поїдеш з міста на деякий час, а коли повертаєшся, стоїш на вокзалі, дивишся на ці незліченні кіоски з надписом "Шаурма", поруч безсмертний кабачок, у ніс починає врізатися суміш ароматів швидкої кухні, дим сигарет та ще чогось і думаєш: "…яке ж воно все-таки рідне, своє!". І душа радіє, що знову тут опиняєшся, бо скільки б разів не була у Києві, чи Павлограді, чи Маріуполі, то не стануть їх трешові забігайлівки такими рідними, як ті, що знаходяться в місті, де я провела більшу частину свого життя.

Місце, де можна випити чаю

Якщо забажаєте випити чай та послухати 2Pac'a чи Bob Marley, завітайте до Ча Дао. Тут не буває гомону, доволі затишно і не багатолюдно. У чайній витримано спокійний дизайн, який не дратує очі, а навпаки заспокоює та втішає мою любов до теплих кольорів. Від білого, зеленого та червоного чаю до пуеру, можна й каву. Також можна покурити кальян, а ще в них дуже смачні сирники. Такі, що від маминих важко відрізнити. 

Стосовно цін: вони доволі приємні і не вимагатимуть від вас багато. Чайна доволі простора і надає можливість для усамітнення.

Travel Guide Дніпром від Олдскульний Ніндзя

Місце, де можна "відірватися"

Якщо ж навпаки хочеться заряду енергії, потанцювати, послухати музику, побувати на живих виступах, то це знайдеться там, де Галерея-клуб Module. Тут і випити можна, і під техно відтягнутися. чи то під фанк або хіп-хоп. Івенти доволі різні і тематичні. До речі, сюди можна прийти як до кінотеатру, але це кіно не для всіх. Тобто, якщо вас влаштовує афіша кінотеатрів міста і ви плануєте потрапити на прем'єру, краще завітати в Мост-кіно чи MULTIPLEX, якщо ж вам до смаку таке кіно як "Рей" або "Кава і сигарети" і ви не проти переглянути улюблений фільм ще раз, то, відвідавши Module, ви залишитесь задоволеними.

Якщо потрібно натхнення, або хочеться нових цікавих знайомств, чи просто повної рвані, треба йти саме сюди.

Travel Guide Дніпром від Олдскульний Ніндзя

Фото Module

Дніпровська балка 

Якщо ви у Дніпрі вперше і випадково потрапили на театральний бульвар в суботу чи неділю, то не переймайтеся – то не мітинг, то наша славна біржа, або, як ще кажуть, балка. Те місце, де можна придбати рідкісні речі, або нарешті сплавити свій старий мотлох. Кому що, тут не вгадати, хто з якими намірами. Найчастіше там можна почути розмови про Deep Purple і Led Zeppelin, тому, якщо ви фанат Cypress Hill або De La Soul, може намітитися перепалка.

Якщо ж оминути біржовиків і пройти трохи далі, то можна побачити занедбаний Старий Театр. Зараз ви вже не знайдете там велику тусу людей, які через одного, а то й частіше, у широких джинсах та шузах махають руками та поправляють шапку з надписом "NY" чи "LA" від New Era. Якщо б ви потрапили туди років десь 10 тому, то опинилися б у справжній атмосфері Хіп-Хопу Дніпра. Тут і репу давали, і джеми робили та й без графіті нікуди, - було все, тусили знатно. Але час йшов, а вічного немає нічого, тому зараз там можна побачити лише старі шматки і теги, які вже вицвіли з роками.

Найкращий музичний магазин 

У центрі міста знаходиться музичний магазин JAM. Єдиний в Україні. У магазині можна придбати будь-які музичні інструменти, музику на CD або LP, вінілові програвачі, HI-FI техніку і ще багато іншого з розважального контенту. Тут також проходять автограф-сесії.

Можна і музику послухати на платівках і про новинки дізнатися. Для тих, хто любить музику, тут можна гарно провезти час, поринувши у свій світ у цьому музичному храмі, а для музикантів - це гарне місце, щоб запастися якісною апаратурою та інструментами.

Travel Guide Дніпром від Олдскульний Ніндзя

Улюблена зелена зона

Я дуже люблю бувати на кар'єрі на Червоному Камені, особливо влітку, коли все цвіте та пахне, зелено та сонячно. Буваю я там часто, бо мій будинок знаходиться на Комунарі, тому до кар’єру мені недалеко. Багато пісень написала саме там, наприклад, "Я художник, я так бачу", "В стилі Хіп-Хоп", "Салат людские судьбы".

Поруч прекрасний парк, в якому можна прогулятися по саду чи пограти в футбол, також тут є скейт-парк, а поряд альтанка, на якій можна пити чай та спостерігати за тим, як хлопці та дівчата дають жару на своїх скейтах або у разі невдач кидають їх з усієї сили, перетворюючи на ламані дошки.

Набережні Дніпра

Місто Дніпро славиться своєю Набережною, так, вона і справді велика та красива.

Travel Guide Дніпром від Олдскульний Ніндзя

Для мешканців міста, гадаю, прогулянка Набережною давно не в новинку, а от гостям обов'язково варто там побувати. Якщо забажаєте зустріти захід або світанок то біля Дніпра - це неодмінно один з найкращих варіантів. 

Та якщо вже потрапили туди то не полініться пройтися до річпорту, там не менш гарно.

Travel Guide Дніпром від Олдскульний Ніндзя

Комсомольський острів – йому личить будь-яка пора року, хоча будьте готові до всього, "кадрів" та "персонажів" там вистачає.

Travel Guide Дніпром від Олдскульний Ніндзя

На пляжі понад усе я люблю бувати восени, природа в цей час створює особливу атмосферу, яка повна гармонії та охоче наповнить вас світлом і безтурботним проведенням часу.

***

Попередні випуски Travel Guide:

Фото Олдскульний Ніндзя

Neformat.com.ua ©