Stay Tuned! Vol.19 (Микола Превір, Zoanthropy)

Микола Превір, гітарист молодого столичного сладж/пост-метал гурту Zoanthropy розповість цим плейлистом, чому для здобуття слави необхідно додавати саксофон та згадає вітчизняний гурт, "шо як дефхевен". 

Готував плейлист за принципом "улюблена музика останніх років та цікаві знахідки".

Clever Girl - Elm

Додай до <жанр-нейм> саксофон й іді к успєху. Дуже милозвучний і в міру заморочений мат-рок (з саксофоном!). У доробку мають всього 4 треки, тому не встигають набриднути.

Один в каное - Ікони (Шістдесятникам)

Перший, і все ще єдиний, альбом Один в Каное - це збірка мінімалістичних пісень під акустику. В "Іконах" з майбутнього повноформатника помітно ускладнене звучання, але без втрати того ж мінімалістичного шарму. Чекаємо альбом.

 Vovk - Ancient Times

Ці шакали мають повноцінний запис всього одного треку, тому вписую сюди саме його. З нетерпінням чекаю на альбом. Улюблений же трек наразі можу послухати хіба що на лайві. Не знаю, як він називається, але там йде класний основний риф - ту-ду-тутуду ду-ду-тутуду.

Soom - Коляска

Характерники з Харкова з потужним сладжевим звучанням. Рекомендовані до ознайомлення тексти з останнього концептуального альбому "Джєбарс".

Люсі – Досить

Дуже приємний за звучанням та естетикою synthwave. Поки що у Люсі всього три треки, кожен має кліп, витриманий у своєрідній стилістиці - 90-ті і типу вейпорвейв. Виглядає дуже на рівні. Хтось неодмінно порівняє з ЛУНА, але це аж ніяк не "бездумний" клон.

Krobak - So Quietly Falls the Night

Гурт, завдяки якому у свій час переглянув своє ставлення до пост-року. Дуже динамічно та зі своїми фішками у звучанні, що не дає заскучати, як це часто буває з пост-роком. RIP Krobak((

Nödutgång:Självmord - You're Sleeping, I'm Dying (4 a.m)

Красивий блек від хлопців з Полтави. Взимку грали з ними, і вживу вони таки вміють роздати гівна. Тільки коли згадуєш їх в розмові, то зазвичай не за назвою, а як "ті пацики з Полтави, шо як дефхевен".

Oathbreaker - 10:56 / Second Son of R.

В останньому альбомі Oathbreaker відійшли від хардкору і вийшло щось набагато цікавіше. Затер цей трек до дірок. Експресія вокалістки просто неймовірна. Рекомендую зацінити в лайві.

White Ward - Deviant Shapes

Тут треба постити не один трек, а весь альбом, бо це, трясця, кращий альбом 2017-го, і я зараз говорю не лише про вітчизняну сцену. Якщо ж коротко - дуже цікавий пост-блек з саксофоном.

Sunflower Bean - Memoria

Є такий чудовий канал на ютубі - Audiotree, де ледь не щодня з'являються якісні студійні лайви найрізноманітніших гуртів. Sunflower Bean - одна з останніх знахідок звідти. Позитивно і сонячно.

The Ills - 4:17
Крутецький пост-рок зі Словаччини. Відкрив їх для себе цього року на фесті. На третій день фестивалю вирішив трохи подрімати на траві, поки ніхто з цікавих мені гуртів не грав. У цей час The Ills почали чекатись на "малій" сцені. Коли зіграли шмат саме з цього треку - відразу підірвався і побіг вцінити зблизька.

Deafheaven - Honeycomb

І наостанок - Атци хіпстерського блеку. "Honeycomb" - перша ластівка з нового альбому, що вийшов 13 липня. Ще лайтовіше і ще добріше, ніж попередній матеріал. Блек-метал, під який хочеться не бігати вночі з сокирою лісом, а хочеться полежати на гамаку і поїсти теплих бабусиних пиріжків з яблучком, або попити пиво під захід сонця на пляжі.

Попередні випуски: 

Neformat.com.ua ©