Всі релізи жовтня на Neformat.com.ua. Частина 1

Здається, вам сподобався наш експеримент, тому продовжуємо! Ми знову оглянули всі релізи місяця, які трапилися нам на очі, чи точніше дійшли до наших вух) Жовтень виявився не менш плідним, ніж вересень, тому ми знову розділили матеріал на дві частини. Вітайте першу! 

Нагадуємо, що це не топ, та і суб'єктивної критики чекати не варто. Ми просто перерахували і коротко прокоментували всі релізи, про які ми писали минулого місяця. Охопити повністю сучасних українських виконавців ми не намагалися, та і нереально це, мабуть. А якщо і так, то хто би дочитав такий велетенський список до кінця?).

Релізи поділені на альбоми, EP, демо, спліти та інше. Сингли і кліпи ви знайдете у другій частині цього матеріалу, який вийде вже завтра.

Альбоми

 

Містичний і таємничий альбом ambient-гурту Gamardah Fungus нікого не залишає байдужим. А коли прочитати ще й історію його створення, стає вдвічі цікавіше!

Тернопільський math punk від Raw Grip знайшов свій вияв у дебютному альбомі гурту. За ним не забарилися і живі виступи колективу, за свідченнями очевидців, дуже навіть непогані.

Дебютним альбомом поділився з нами київський інді-колектив Battle Axe Culture. Працювали хлопці над ним довго і детально. У результаті отримали хороший і якісний саунд. 

Саме у жовтні в  мережі нарешті з'явився неодноразово анонсований раніше прощальний альбом житомирського скрімо гурту oh, deer!. Слухати його водночас приємно і сумно. Рецензія тут. 

Через два роки після виходу останнього повноформатника блек метал гурт Raventale порадував фанів новим альбомом. Дуже радимо послухати. Вибір редактора, можна сказати)

Київський метал-гурт Most Rated Death Kills представив свій однойменний дебютний альбом.

Україномовну лірику та сучасний звук поєднав у новому альбомі луцький хіп-хоп виконавець Дядя Вова.

Новий лонгплей записав і проект Kortofertos, який відносить себе до жанру fantasy metal. Цікаво, що цей реліз є частиною більшої історії, яка включає не лише музику, але також і книги. 

Український dark ambient проект Las Paccariscas під впливом книги Мітчелла Цукоффа "Lost In Shangri-La" написав і видав цілий однойменний альбом.

  Харківський хардкор колектив Knifeman залив у мережу справжній бойовик - новий альбом "ÖZMEIN".

Дебютний лонгплей представив у жовтні й одеський post-rock/shoegaze колектив Total-Empty. 

Не зовсім український, але все ж унікальний реліз представив лейбл Robustfellow у рамках серії Robust Relics Series (RRS). Це перевидання легендарного японського гурту Eternal Elysium. У нас навіть рецензія на нього є

Київські альтернативщики Alexis Machine записали дебютний альбом одним дублем. Всі 8 треків! Тим самими музиканти намагалися передати своє реальне звучання.  

 Київський post black / post metal гурт з лаконічною назвою N█O випустив свій перший альбом.  

Міні-альбоми

 

Київський хардкор-гурт Power Play у жовтні був супершвидким. Одного дня залив у мережу новий сингл, а вже на наступного представив слухачам і цілий міні-альбом

Ужгородський deathcore колектив The Art of Betrayal залив у мережу свій перший міні-альбом. Варто додати, що і дебютний виступ у колективу відбувся зовсім нещодавно. 

Рівненський хіп-хоп виконавець Довгий Песучасник гурту Ціна Ритму, представив свій власний міні-альбом.

Київський metalcore гурт The Hiraeth поділився дебютним міні-альбомом, який можна буде оцінити нажива на фестивалі Hyperion.

Кияни From Subway To Soul представили свій дебютний EP, котрий сам гурт описує як суміш "альтернативи і фанку". 

Столична поп-співачка Яна Соуле записала новий міні-альбом у якому, як стверджує сама дівчина, намагається показати слухачам щось нове і незвичне для української музичної сцени. 

Демо, спліти та інше

 

Одеський портал "Khatacomb" знову порадував українських меломанів цікавою збіркою. "Ліміналія" об'єднала  різножанрових музикантів, що вбачають у власній творчості шлях активного свідомого пізнання світу. 

Одеський лейбл Suck Puck Recordz залив у мережу чергову компіляцію, щоб показати слухачам, як насправді звучать 9 кіл рейву.

Одеський screamo колектив Yotsuya Kaidan записав оригінальний кавер на пісню гурту Unwound. Радимо почитати історію створення цього треку, що зайняла приблизно добу. 

Наприкінці серпня київський стонер гурт Risin Sabotage відправився у тур Польщею, Білоруссю та Росією в рамках туру Planet Dies. Під час виступу у Санкт-Петербурзі музиканти й записали новий лайв.

Черкаський black metal проект OwlCraft зробив ремастер одного зі своїх перших треків. Також  проект готує новий повноформатний альбом

Київський лейбл Rotova Porojnina Records випустив новий спліт українського гурту Maläd та канадців Harsh Supplement. Якщо любите справжній нойз і антимузику, обов'язково вмикайте.  

Перейти до другої частини. 

Neformat.com.ua ©