Всі релізи вересня на Neformat.com.ua. Частина 1

Час буває аж надто швидким, особливо, коли працюєш і вільних годин не так вже і багато. Дуже легко в таких умовах пропустити якісь цікаві новини, бо ж не всім вдається залізти у соцмережі під час робочого дня. І от саме на цей випадок ми підготували огляд релізів вересня.

Це не топ, та і суб'єктивної критики чекати не варто. Ми просто перерахували і коротко прокоментували ВСІ релізи, які потрапили у наше поле зору минулого місяця (охопити повністю сучасних українських виконавців нереально, мабуть, а якщо і так, то хто би дочитав такий велетенський список до кінця?).

Релізи поділені на альбоми, EP, демо, спліти та інше. Сингли і кліпи ви знайдете у другій  частині цього матеріалу. 

 

Альбоми

 

Ветерани українського хіп-хопу Хардкор Коалиция повернулися з четвертим альбомом. Все витримано у дусі “старої школи”. 

Вокаліст гурту Memorials Женя Свіщов випустив вже другу аудіозбірку своїх віршів. Це не альбом у класичному сенсі, але послухати точно варто. 

Хмельницький музикант Jad Abstrock створює біти для хіп-хоп виконавців, а також час від часу випускає власні альбоми. У новій роботі музиканта вміло поєднані  космічні ритми, фанкові мотиви, бум-беп та багато іншого. 

Калуське тріо The Jossers (post punk, neo-pshychedelia) своєрідним чином попрощалося із альбомом "Unsupported Bravery of Local Kids". Хлопці записали і випустили його лайв версію.

Дебютний лонгплей записав український brutal deathcore колектив Purefilth. Багато років діяльності колективу нарешті  втілилися у музичній, а також фізичній (CD) формі. 

Після численних синглів і відео на підтримку альбому KAUAN нарешті представили нам свій пост-роковий лонгплей. 

Більш експериментальною електронною музикою у вересні порадували одесити Климентово Поле (ex Dahau Holidays). Рецензія на реліз ТУТ. 

Українські блек-металісти минулого місяця були вкрай активними. Дебютний альбом, у тому числі, представили дніпровські музиканти The Black Sea. Почитати рецензію на реліз можна тут. 

Триває музичне життя і на окупованому півострові. Місцеві порст-рокери This Cold Normandy презентували свій новий альбом, а також мерч до нього. 

Bestial Invasion (technical thrash) добре попрацювали над новим альбомом. До створення релізу долучилися запрошені музиканти Rand Burkey (Atheist), Shawn McCoy (Confessor), J.Gallagher (Raven).  

Слухати тут,. 

Dispersive Light та Ego Depths випустили спільний альбом. Любителям  похмурого  Ritual Drone Doom рекомендується. 

Inner Suffering записав новий альбом у стилі депресивного блек-металу. Хочеться трохи посумувати, включайте. 

В останні дні вересня одразу два релізи з'явилися на касетах українського лейблу ЩЫЛ-Records. Перший - спліт Sperrung та Bâtards des Villes, другий - альбом донецького виконавця XAH. Поціновувачам різноманітного шуму рекомендуємо.

 

Міні-альбоми

 

Київський проект r.roo випустив другу частину EP "delicate reflex". Вона орієнтована на джазові мотиви, тоді як третя частина серії вже буде більш ембіентною. 

Кияни ShamRocks у новому EP представили свій фірмовий “стаут-рок” та кельтський панк.

The Hypnotunez випустили новий міні-альбом зі справжнім свінгкором та джаз-панком. Добре, що слава на музикантів негативно не впливає.

Наш однофамілець, львівський репер НЕформат, представив свій новий міні-альбом. Каже, що намагається виправдовувати своє ім'я справді альтернативною музикою. 

В найбільш буквальному сенсі довгоочікуваний EP записали Kasu Weri. Знадобилося їм всього 8 років та 8 годин. 

 

Демо, спліти та інше 

 

Українські музиканти не забувають і про формат демо-записів. Так, на початку вересня новостворений проект Чорнотоп (atmospheric black metal) випустив свій дебютний демо-запис. Більш якісний сингл повинен з’явитися найближчим часом.

Не блеком єдиним. Одеські хардкорщики Flame також записали нову демку і паралельно ведуть роботу над дебютним альбомом. 

Закарпатські проекти Ancient Voice та Ravenblood об'єднали свої міні-альбоми у один спліт "Око Карпат / Клітка Для Вітру". У релізі поєднані atmospheric black metal та ambient.

Слухати тут. 

Спліт ''За Отпуск!'' об'єднав пост-панк трьох країн: українців Small Depo, білорусів Another Lips та Зарница, а також росіян Чёрная Речка. А ще ознаменував їх спільний виступ.  

Earmake (retrowave) та RSCREAMROAD написали саундтреки для мобільної гри про драг-рейсінг. Звук вийшов дуже органічним і його вже можна оцінити, а от гра все ще перебуває на стадії розробки.  

Neformat.com.ua ©