Del Cano - Trans Port (2020)

Одиниці зі звукового сегмента простору під назвою творчість постійно звертаються до теми транспорту. Для когось це додаток до опису власних мандрів, комусь до тріпів, а хтось просто присвячує цілі опуси різноманітним машинам, що доставляють його кудись.

От взяти, наприклад, одеський one-man-band Del Cano з його альбомом "Trans Port"! От там якраз про багато видів засобів з колесами — від київського метро до львівської залізниці та одеського тролейбуса. Все звучить як саундтрек, який, власне, й потрібно слухати у транспорті.

До речі, хто був в Одесі, зрозуміє, що без музики у муніципальних авто просто неможливо. Бо діставатися з одного краю міста у другий можна протягом двох годин. І це все буде в одному коробі на колесах. Кажуть, міського голову, який запустить там швидкісний трамвай, канонізують та дадуть пожиттєве мерство на три генерації вперед. Але ми зараз трошки не про це.

Отже, Del Cano — це проєкт Сергія Вовка, який спочатку задумувався, як звуковий супровід до власного кіно автора. Але трапився карантин та, мабуть, накопичення матеріалу й протягом періоду ізоляції утворився "Trans Port". Митець каже, що писав цей LP у віддаленому районі Одеси, де ще був висушений лиман. А коли там таке трапляється, то природно виникають ще ті місця для натхнення. Сам автор каже, що в альбомі чітко чутно чіл, ембієнт, гітарні постпанкові лінії. Ще там дуже гарно чути ситнвейв та навіть псайбієнт.

 

Як зрозуміло з назви, перший трек "Kyiv Metro" присвячено київському метро, "Zaliznytsya" — львівській залізниці, а "Troleybus" — це про рогатого з Одеси. Ще є "Costa Oeste", нашою Західне Узбережжя, який присвячено чилійському другу Сергія Вовка. А далі там є під що задумуватися та розслаблятися, сидячи та навіть стоячи у громадському транспорті.

До речі, найближчі аналогії, які можна провести з цим релізом — це чотирирічної давнини LP від Borderland. Два творці техно Хуан Аткінс з Детройту та Моріц фон Освальд з Берліну об’єдналися під одним ім’ям, щоб видати декілька релізів. Одним з них став "Transport". Ідеальний саундтрек до метро столиці Німеччини та індустріальних околиць будь-якого темного міста.

Але не варто забувати, що Del Cano з Південної Пальміри, тому там інші вібрації. Більш гостинні, з людяністю та гумором. Отже, саме "Trans Port" треба слухати в одеських тролейбусах та трамваях, сидячи на далеку відстань, або стоячи на коротку. У вертикальному положенні в київській підземці, лежачи у потягу з Західної культурної столиці. Або взагалі, хитаючись на хвилях Тихого океану у човні. Окей, можна іноді Чорне море.

Del Cano — студійний проєкт створений Сергієм Вовком у 2014 році як "саундтрекова платформа" для власних фільмів. Жанрово творчість охоплювала різноманітну музику — від постпанку, до шугейзу та ембієнту. Останній реліз вперше вийшов за підтримки лейбла Kysla Records.

Також, за посиланням, ви можете ознайомитися з рецензією на альбом "Espora" (2017).

Del Cano у мережі:

https://www.facebook.com/jsdelcano/
https://soundcloud.com/sergiy-vovk-773855919
https://kyslarecords.bandcamp.com/album/trans-port

Думки, висловлені у рецензіях, передають погляди самих авторів і не обов'язково відображають позицію Neformat.com.ua

Neformat.com.ua ©

1. Kyiv Metro 02:55
2. Vdoma 02:26
3. Troleybus 10 03:02
4. Costa Oeste 04:09
5. Tranzyt 03:50
6. Articaїne 03:29
7. Kompot 04:22
8. Zaliznytsya 04:08
9. Ocean 06:05

25.08.2020