Bunht поєднав у новому триптиху живі інструменти з алгоритмами

Київський продюсер Bunht днями випустив триптих "Comprehension" за підтримки лейбла Salon Imaginalis. 

Ідея релізу полягає у поєднанні алгоритмічної синтезаторної музики як основи, та миттєвої взаємодії з нею "живих" інструментів. Як йдеться у пресрелізі, задля цього Bunht спочатку опрацьовував та записував структуровані імпровізації на синтезаторах та семплерах Elektron, а потім записував свої взаємодії з цими основами на гітарі, бас-гітарі, та фортепіано. Завершив концепцію релізу київський скрипаль Карен Ваградян, який записав скрипку взагалі без попереднього ознайомлення з матеріалом.

Музикант зазначає, що у процесі творення завжди прислуховується до себе і реалізовує закладену від природи цікавість до непроторених стежок. 

Обкладинку триптиха робила Оля Журба. На ній — фото моря в Одесі на плівку.

"Оскільки концепт релізу — поєднання секвенсорної напівгенеративної музики та живої взаємодії з нею, то стихія моря виступає як музика, зіграна людиною на інструменті, а рожевий цифровий фон є відображенням основи — напівгенеративної машинної музики", — пояснив у коментарі Неформату автор проєкту Ярослав Татарченко.

Цей реліз музикант завершив ще до війни. Але Ярослав зазначає, що у попередньому "inner ghosts" можна почути його більш актуальні рефлексії, коли на початку війни "довелося перезбирати себе знову, щоб повернутись до музики".

Зараз Ярослав працює над двома новими релізами. Це збірник танцювальних грувових треків Bunht, які накопичились за останні 2 роки, а також даунтемпова атмосферна музика у колаборації з дуже цікавою вокалісткою.

Bunht — це проєкт київського музиканта та продюсера Ярослава Татарченка. Отримавши багаторічний досвід продюсування різножанрової музики в студії та з гуртами (Maiak, Тонка), він почав випускати музику під монікером Bunht з 2016 року з альбому "Open", який одразу отримав теплі відгуки за незвичний підхід до саунду і композиції.

Як зазначає виконавець, його музика сповнена "потойбічними" атмосферами та добре балансує на стику нетривіальних грувів, складних гармоній і медитативного "вайбу" для глибокого усвідомленого прослуховування.

З 2016 року Bunht відіграв численні лайви на різних вечірках, та засвітився в лайн-апах Black Factory, Brave Factory та Next Sound festival. 

У його дискографії 4 повноформатні альбоми та кілька мініальбомів. 

Bunht у мережі:

https://www.instagram.com/bunht_
https://soundcloud.com/b-u-n-h-t/
https://bunht.bandcamp.com