Koza Music Battle визначили переможця конкурсу

Переможцем музичного змагання став кримський гурт provulok

Конкурс-змагання молодих українських гуртів Koza Music Battle цьогоріч повернувся до життя після кількох років мовчанки. 16 гуртів протягом двох місяців поступово відсіювалися через серію виступів, аж доки не визначився переможець, який і отримав 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, з понад сотні заявок, до участі в конкурсі організатори цьогоріч обрали такі колективи: : E-ho, АРКАН, Maradox, The Artistic Rats (Тернопіль), Netri (Рівне), hackedface (Ужгород), Wowchoke, Pokaysia, Стратослав, Netheren, Антидепресант, квіткіс (Київ), VIRGIN CALL, Калібр серця (Одеса), Granat Garden (Львів) та provulok (Судак). 

В результаті, у фінал, що відбувся 29 листопада, пройшли тернопільські панки The Artistic Rats та гурт provulok із Судака. Переможця обирало журі у складі фронтмена гурту EPOLETS Павла Варениці, української письменниці, співачки та журналістки Ірени Карпи та журналіста, заступника головного редактора видання СЛУХ Данила Панімаша.

Переглянути виступи фіналістів можна тут

Врешті переміг гурт provulok, який і отримав головний приз — 20 тисяч грвиень. 

"Щодо виступів очікувань не було. Ми просто приїхали гарно провести час, вже у потязі "чуйка" не підманула: у вас дуже затишно і приємно. Конкурс дав абсолютно точно одну штуку – впевненість. Далі плануємо дочекатись приїзду однієї педальки, і я сяду за новий альбом", — каже у пресрелізі учасник кримського гурту Льомáн Судакли.

Інший гурт, що доборовся до фіналу — The Artistic Rats, зможе записати власну пісню в студію звукозапису "Шпиталь рекордс".

"Участь в конкурсі дала можливість подивитися на себе з багатьох сторін, зробити певні висновки в контексті виступів та підготовки. Критика журі була дуже важливою – ми знаємо як рухатися і розвиватися далі. Багато нових знайомств та можливостей також з’явились. Наприклад, нам запропонували співпрацю з одним з українських лейблів, на що ми погодилися. Загалом ми виросли як артисти, знайшли нових прихильників та друзів, і цьому завдячуємо саме проєкту КМБ", — зазначає один з вокалістів The Artistic Rats Олег

Коза Мюзік батл — це конкурс, що дає змогу молодим виконавцям заявити про себе, представити свою творчість та завоювати прихильність слухачів. Його переможцями раніше ставали такі виконавці або колективи як Our Atlantic, GannaBaby чи Slice & Dice. З 2015 року й до 2019-го конкурс проводився у культовому тернопільському артбарі "Коза", звідси й назва. Згодом, після тривалої перерви, конкурс відновив діяльність за рахунок фінансової допомоги зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Всі деталі про перебіг конкурсу можна переглянути в соцмережах КМБ:

https://uadd.me/kozamusicbattle