Лесик Omodada дарує новий повноформатник за донат

Тернопільський музикант днями завершив роботу над альбомом "Вжити після Перемоги". Офіційно реліз вийде, відповідно, лише після нашої перемоги, але послухати його можна прямо зараз. 

Лесик Omodada — басист у інді-поп тріо Tik Tu, власник тернопільської студії звукозапису Шпиталь Рекордс, активний волонтер та співзасновник фонду Musicians Defend Ukraine, а віднедавна й учасник гурту Пиріг і Батіг.  У рамках сольної творчості музикант випустив мініальбом "Кімнати" (2015) та кілька синглів. 

21 липня Лесик розповів у соцмережах, що завершив роботу над своїм новим альбомом "Вжити після Перемоги", але послухати його зможуть лише ті, хто протягом тижня задонатить на особливий збір. 

"Мій брат Денис служить піхотинцем у "Вовках Да Вінчі", і йому критично потрібне авто для виконання бойових завдань, яке коштує ~ 199 999₴.  Виходячи з цього, у мене є для вас пропозиція: ви мені донат — а я вам чудовий альбом. Оскільки авто нам забронювали лише на тиждень часу, то і альбом буде доступний для прослуховування лише в цей проміжок часу", — написав музикант у Фейсбуку

У коментарі Неформату Лесик, однак, додає, що збір — не єдина причина не релізити альбом публічно до завершення війни. За його словами, більшість пісень була написана ще до повномасштабного вторгнення, тому їхній вайб зараз абсолютно не відповідає українським будням:

"Альбом несе рекреаційну функцію, відкриваючи для слухача безпечний простір "метафізичного садка", де можна скуштувати музичні "закрутки" від Омодади. Кожну пісню з альбому заспівав представник відповідальної музичної української спільноти. Зараз його виставляти я не бачу змісту. Він ще не настоявся, його час буде після перемоги. А зараз, нехай він ненапряжно, хоч трішечки, але наближає її завдяки небайдужим слухачам."

Лесик створив цей реліз спільно з дружніми йому музикантами, а саме Пиріг і Батіг, Love'n'Joy, BRAT, Джі з Omodada Gee, Blooms Corda, Tik Tu.

"Ми усі вже мали неодноразовий досвід спільної роботи у різних форматах. Я неспішно, протягом двох років, надсилав своїм друзям-музикантам різні демки, і, власне, частина з них і увійшла в альбом. Але все це відбувалось до повномасштабного. Минулого року я лиш дописав у Львові Гриця, а Наталочка записала в Італії", — розповідає музикант. 

Дебютний альбом Лесика 

Переважно Лесик працював над альбомом на власній студії Шпиталь Рекордс. А обкладинку до нього зробила Олена Пронькіна, яка працювала і над Лесиковим дебютним EP "Кімнати".

"Я спробував кілька різних варіантів, але виявилось, що роботи Олени — перевірені часом, ідеальні обкладинки для моїх пісень. Є ще альтернативна версія — фото закрутки варення з Херсонщини, яке пережило окупацію. Ця баночка теж чекає ще свого часу", - додає музикант. 

Надалі Лесик планує всеціло присвятити себе гурту Пиріг і Батіг:

"Мені дуже відгукується те, що робить Мар'ян Пиріжок. Дуже цінно бачити, як людей "рубає" під час наших виступів. Ми їх так акуратно, медитативно, "перепрошиваємо". Тому важливо частіше грати особливо на деокупованих територіях". 

Щоб отримати альбом за донати ви маєте :

  • скинути гроші на Монобанку, Приват (5168752005490365) чи прямо на PayPal lesikpoe@gmail.com
  • залишити свій мейл у коментарі до донату на сторінках Лесика, або ж скинути скрін оплати на мейл lesikpoe@gmail.com

Пропонуємо також почитати наше інтерв'ю з Лесиком, чи послухати подкаст із ним. 

Лесик Omodada у мережі:

https://www.facebook.com/lesikomodada
https://www.instagram.com/lesik_omodada/

Фото надане музикантом