Artistic Rats випустили емпатійний мініальбом

Нещодавно експериментальний дует Artistic Rats видав свій новий ЕР "Діти Збирають Деталі".

В цьому ЕР музиканти втілили чужі переживання, про які вони дізналися із бесід з очевидцями війни.

Над мініальбомом виконавці почали працювати ще в березні, а закінчили вже у липні.

"Ми мали на меті передати спектр емоцій, які люди переживали ці шість місяців, тому і самі пісні змінювалися в залежності від подій в країні. Найвагомішим джерелом впливу стала наша подруга Аня Головко, яка змогла вибратися неушкодженою з Бучі та розповісти нам про свій досвід. Саме її слова ми вклали в приспів до пісні "Збирають", – розповів Олег Дідуник, учасник дуету, Неформату.

Саме вона, Аня Головко, і виконала обкладинку для цього релізу. Більше того, кожна обкладинка релізів Artistic Rats – це намальовані вручну картини українських митців, які музиканти незабаром виставлять на аукціон задля збору грошей на благодійність.

 

Зазвичай обидва учасники формації працюють самостійно – Олег відповідає за лірику, а Еммануіл Курат за музику. Проте цього разу вони заручилися підтримкою тернопільських друзів – Сашко Жизномирський та Віталій Чушенко допомогли дуету зі зведенням та записом. Також на ЕР присутні гостьові музиканти в особі Юри Левицького (e-ho band), Володимира Томківа (KILL!KILL!KILL!), Єви Бабак, Володимира Коваля (Affecting Dissent) та Степана Лоїка (Hunky Dorry).

"Тернопільський музичний кластер зараз дуже стрімко росте, ми всі допомагаємо одне одному в цьому плані. Тож цього року можна чекати на велику кількість робіт з нашого міста".

Тепер музиканти планують видати кілька відео до композицій з цього ЕР, а далі на них чекає деяка трансформація:

"Після цього ми повністю переформовуємося як в жанрі, так і в складі. До нас доєдналося ще двоє людей, і з ними ми вже почали роботу над новим ЕР, який буде переважно англомовним та в зовсім новому звучанні. Плануємо випустити цю роботу вже у 23 році".

Artistic Rats в мережі:

https://www.instagram.com/artistiqrats/

Фото обкладинки – Instagram