Dreadnought in the Pond та Ritual Service тепер мають спліт

Минулих вихідних в мережі з'явився спліт психоделічних гуртів Dreadnought in the Pond та Ritual Service, названий "Cosmic Horror".

Учасники обох гуртів товаришують вже давно, тож задум записати щось спільне завжди витав у повітрі. Робота над сплітом відбувалася повільно й загалом зайняла більше року. 

"Останні півтора роки, за які й було створено спліт, були бурхливими: встигли і перехворіти короною, і поховатись по підвалах, пірнути на дно та відштовхнутись з усіх сил, щоб хапнути ротом свіжого повітря", – розповідає Ремко, гітарист Dreadnought in the Pond, Неформату.

Концептуально трек Dreadnought in the Pond заглиблюється в первісне, повне страху, як і весь спліт, – ірраціонального, магічного та незвіданого.

"Такі собі кроманьйонці під грибами, котрі полюють на мамонта і пізнають первісний страх вбити або бути вбитими. Це чисто персональний накрут, котрий може не мати нічого спільного з тим, як це сприймається ззовні, але все ж".

Що стосується частини від Ritual Service, вона поєднує в собі символіку стародавнього Єгипту, піраміди, космічні кораблі, котрі і є пірамідами, та той самий страх незвіданого, який Ремко називає "знаменником цього релізу". Назву для спліту вигадала його дружина, а також пов’язала її із візуалом.

"Ми для релізу взяли стару композицію, але оновили її та переробили, після чого стало зрозуміло, що це воно. В цілому, це квінтесенція другого періоду RS, епохи думу. Я кажу "другий період", бо після запису нас покинув вокаліст Олександр Саншайн і ми більше занурилися в сладж та ейсід-метал, з новими релізами ви це зрозумієте. Але "Піраміда" назавжди в наших серцях, як моноліт, котрий ми будували роками", – розповідає Сергій Скім, басист Ritual Service.

Запис треку Ritual Service відбувся в їхньому рідному місті Одесі, у More Music Club, а Dreadnought in the Pond записалися на Shpytal Records. Всі етапи роботи над звуком колективи проходили майже синхронно.

Обкладинку спліту виконав Сергій Скім, який також займається дизайном та ілюстрацією. Він вже давно хотів втілити трикутник Серпінського в своїй роботі, але не мав приводу. Можна сказати, що приводом стала така ж по масштабах зацікавленість Ремка цим фракталом.

"Це трикутник з трикутників у формі трикутників в безмежному трикутниковому світі трикутних речей. Хоча це не просто математична сміхотуйка – схожий символ зустрічався в давніх єврейських синагогах на території сучасного Єгипту. Ще до того, як Мойсей повів своїх рєбят у довготривалий хайкінг пустелею", – додає Ремко.

Також Сергій робить обкладинки для заходів Tarnopol Gigs, які Dreadnought in the Pond час від часу організовують у своєму рідному Тернополі. На одному з таких якраз нещодавно відбулася презентація цього спліту. 

Dreadnought in the Pond в мережі:

https://www.instagram.com/dreadnought.band/
https://www.facebook.com/thedreadnought.band

Ritual Service в мережі:

https://www.instagram.com/ritualservice420/
https://www.facebook.com/ritualservice420