VOVK заспівають українською та англійською на новому синглі

Київський прогрок гурт повертається з новою піснею після тривалої перерви в релізах — подвійним синглом "Tiger | Tyhr"

"В пісні йдеться про людину, яка боїться вийти з власної зони комфорту. Вона не докладає зусиль для важливої справи, бо вважає, що приречена на провал. І через це також знецінює власні успіхи. Зараз під час повномасштабної війни люди часто стикаються з відчуттям, що вони занадто мало донатять та допомагають, їхній внесок маленький і неважливий. Проте це не так. Навіть маленька допомога наближає нашу перемогу", — йдеться у пресрелізі. 

—  це перша пісня VOVK, яка вийде одразу двома мовами: англійською та українською, вона також увійде до майбутнього альбому гурту.  Оригінально вона була створена 2 роки тому англійською, проте після успіху каверу на DakhaBrakha, колектив захотів звучати українською. Нагадаємо, цей кавер музиканти записали для нашої збірки "Neformat Family Covers vol. 1".

Над новою піснею гурт працював у оновленому складі, до якого крім Олександра Куца увійшли Євгеній Хрульов (Pustosh, Ooze) та Єгор Друзенко (Ooze). Запис, зведення та мастеринг проходили на студії Lizard Audio Production під керівництвом Романа Бондаря. Через масові ракетні удари росії по території України та зокрема критичній інфраструктурі запис синглу переносився кілька разів, а відключення електроенергії заважали його зведенню та фіналізації.

 

Сингл супроводжує лірик-відео, зняте в Ботанічному саду імені Миколи Гришка.

Майже одразу після виходу синглу VOVK разом зі Stoned Jesus вирушать у двотижневий європейський тур, щоб зібрати кошти українським волонтерам. Перший концерт відбудеться 10 листопада, а загалом вони зіграють в 11 містах семи країн Європи.

VOVK — київський гурт, що поєднує постхардкор, стоунер та прогресивний рок у своїй творчості. За час свого існування музиканти дали безліч концертів в Україні та побували в європейському турі разом зі Stoned Jesus. Наразі дискографія тріо налічує альбом "LAIR", який вийшов у 2019 році та був номінований на "Найкращий важкий альбом року" за версією The Best Ukrainian Metal Act

VOVK у соцмережах:

https://facebook.com/vovkband
https://instagram.com/vovkband
https://twitter.com/vovkband
https://vovk.bandcamp.com

Фото Аліни Плеської