The Heavy Crawls видали альбом для аудіофілів

Позавчора вийшов новий альбом блюз-рок гурту The Heavy Crawls під назвою "Searching For The Sun".

Вінілові записи альбому видав німецький лейбл Clostridium Records.

За традицією, всі композиції написав Макс Товстий, а записав їх в компанії професійних музикантів із різних країн. Вокалом чотири пісні з альбому наділила американська вокалістка Emmery Brakke, яка певний час проживала в Києві та Ірпені, а тому дуже любить та нині підтримує Україну.

"Нас дуже пригальмував ковід. Я пам'ятаю, ми саме шукали нового барабанщика, багато часу пішло на різні прослуховування. Недовго ми пограли з іспанцем Адріаном, але після першого концерту він пішов з гурту, решту концертів довелось відкласти. Після нього ми знайшли Семюеля Тобі – африканця з Лагоса, Нігерія, з яким ми і вирішили продовжувати наш шлях. Втім, після кількох репетицій і нового старту запису альбому, на нас напав ковід. І якщо ми з Сергієм були не проти сидіти на студії поки країна завмерла, то Сем навіть з дому не виходив і постійно був в масці, коли ми знову почали репетирувати", – ділиться Макс Товстий із Неформатом.

Пісні, записані із колишнім ударником Адріаном, музиканти вирішили переписати наново із Семом, що теж зайняло час. І таких моментів було кілька.

"Для чого ми робили аналоговий мастеринг, який забрав у нас кілька тижнів часу, гроші на плівку та приніс додаткові витрати? Для чого ми переробляти весь альбом, тому що я почув призвук, якого не мало бути? Це називається "аудіофілія" і, я думаю, це хвороба, з якою треба боротися", – із усмішкою додає Макс.

Через таке серйозне ставлення до звуку, його вирішили записати на дорогий магнітофон товариша – Studer B67, і загалом в записі взяло участь різне обладнання 60-80х років. Більше того, Макс використовував різні гітари, комбіки, педалі чи не на кожній новій пісні.

"Ми постійно змінювали інструменти та апаратуру, навіть різні барабани, різні кімнати, одна пісня – блюз, інша – стоунер, інша – саузерн рок, потім – психодел, і так далі".

Такий підхід виявився виправданим, оскільки тепер, за словами Макса, найкраще продаються саме вінілові копії альбому, де якраз можна розчути все задумане музикантами.

The Heavy Crawls хотіли зробити цей альбом найуспішнішим у своїй дискографії, тому заклали в нього відповідні теми – успіху та пошуків гармонії в собі.

Обкладинку для альбому виконала дружина Макса.

"Я думаю, вона символізує психодел, який йде з наших мізків. Обкладинка вийшла кайфова, я завжди уявляв нас як Cream 21 сторіччя або JH Experience".

За останні два роки The Heavy Crawls мали зовсім небагато концертів, кілька із них онлайн, а офлайнові – в Києві, Миколаєві та Краматорську. Але зараз гурт запланував тур, тож стежте за офіційними сторінками та нашим розділом "Івенти", аби про все знати заздалегідь.

The Heavy Crawls – блюз-рок/психоделік рок гурт, який існує з 2013 року. У листопаді 2013-го гурт презентував свій альбом "The Crawls" у столичному клубі Диван, після чого підписав контракт з німецьким лейблом Nasoni Records і видав альбом обмеженим тиражем на вінілових платівках. Починаючи з жовтня 2015-го дует стає тріо. У жовтні 2016 року гурт випустив новий альбом "The Heavy Crawls". The

The Heavy Crawls в мережі:

http://theheavycrawls.com/
https://www.facebook.com/thecrawls
https://www.instagram.com/the_heavy_crawls/

Фото обкладинки – Facebook виконавців