Злеле та 58918012 записали спільний мініальбом

Мініальбом "Raw" вийшов як колаборація двох артистів за підтримки лейбла Syntes Records

58918012 (Юрій Попов) та Zlele (Юра Дубровський) грають у прогресив / постметал гурті Nug, але цьогоріч більше уваги приділяли своїм електронним проєктам, що також виходили на лейблі Syntes Records.

Лейбл описує звучання EP "Raw" як суміш нойзу, електроніки, індустріального техно, гроулу, важких гітар та емоційних текстів, які можна інтерпретувати різними способами.

Ми поспілкувалися з обома Юрами, аби дізнатися більше про цю колаборацію. 

— Коли, де та як ви писали цей мініальбом? 

Злеле: Писали його ще влітку, але оскільки у Злеле був запланований дебютний альбом, то посунули в черзі, щоб він вийшов після нього. Це електронний альбом, в більшій його частині, тому запис проходив у комфортних та затишних квартирах, окрім партій екстремального вокалу, його вже записували на репетиційній базі NUG. Мастер ми завжди довіряємо Magnetic Frost Records.

58918012: Усі треки були записані нами дистанційно, але в одному місті — Івано-Франківську. Все було достатньо стандартно. За винятком хіба що того, що цього разу ми обидва працювали не над металом, а над експериментальним/електронним саундом. Музика була записана, зведена, відмастерена протягом літа 2022.

— Як виникла ідея написати спільний альбом? І чи закладали ви у нього якусь смислову концепцію, або ж тут акцент більше на сам звук?

Злеле: Юра запропонував створити спільний альбом, який в основі своїй мав бути з важким електронним звучанням та з емоційним вокалом, де пріоритет був саме в емоційності подачі важкого вокалу, тому і назва альбому "Raw" (Сирий). Це слово відображає суть і настрій тих первинних емоцій в музиці.

58918012: Як то часто трапляється в таких ситуаціях, ідея зробити щось спільне у відмінному жанрі від нашої групи, виникла випадково. Я надіслав Юрі демку, він щось додав і пішло-поїхало. В першу чергу, ми акцентувались саме на саунді. Щоб він був свіжим та неординарним. А змістове навантаження прийшло разом із текстами від Юри.

— Хто робив обкладинку? Якщо є якісь цікаві нюанси, пов'язані з нею, розкажіть, будь ласка.

Злеле: Обкладинка здизайнована мною, але в основі картина львівської художниці Міри Бачкур, котра на замовлення намалювала її для майбутнього альбому Nug ще влітку 2019 року, але в певний момент ми зрозуміли, що Nug рухається в дещо іншу сторону, а для цього проєкту вона ідеально підходить. Просто м'ясо (хоч і намальоване) дуже добре відповідає назві релізу — "Raw".

— Як війна вплинула на ваше життя та на вашу творчість?

Злеле: Вважаю що альбом відповідає нашому настрою, коли хочеться просто викричатися, і не супер важливо про що, бо нема сил це обдумувати й нема часу на філософію.

58918012: Напевне, як і на всіх інших. Всі етапи вже пройдені. Страх, нерозуміння, злість, прийняття, рівновага, і т.д. На початку, звісно, я трохи призупинив творчість, бо не було зрозуміло, що буде далі. Але трохи згодом, все увійшло у "звичне" русло, якщо так можна сказати про час, коли іде війна.

— Які подальші творчі плани у рамках цих проєктів та інших ваших гуртів?

Злеле: Кожен розвивається у своєму унікальному напрямку, але змішувати їх ми неодмінно будемо.

58918012: Nug, як і раніше, має надію випустити новий альбом. Але коли це станеться, ніхто сказати не може. А ми, як автономні творчі одиниці, й надалі будемо творити та радувати слухачів цікавим саундом.

 

58918012 – електронний проєкт музиканта Юрія Попова, який також грає на гітарі у постметал / прогресів метал гурті Nug та пише lo-fi hip-hop музику й просто біти в проєкті noteaf. У сольній формації виконавець досліджує власні відчуття та емоційні стани й видає на основі них музику з 2020 року.

58918012 у мережі:

https://www.instagram.com/erringmind/
https://58918012.bandcamp.com/

Злеле — електронний проєкт Юрія Дубровського (Octopus Kraft, Nug), що поєднує елементи даунтемпо та ембієнту й використовує як аналогові синтезатори, так і гітару та вокал. 

Злеле у мережі:

https://zlele.bandcamp.com/track/-