Дебют: шаманська музика від Shiishishii

Київський shamanic / tribal / ethnotechno проєкт презентував дебютний повноформатний альбом "Music for ants".

Засновниця проєкту Наташа Steel над усіма процесами працювала самостійно за допомогою плагінів та програм на телефоні. Мастеринг зробив саунд-дизайнер Іван Філіпов.

"Альбом виник спонтанно для мене самої. Останні місяці я була в розбитому і пригніченому стані тіла й духу. Усередині березня, після денного сну, будучи ще в напівнепритомному стані, я почала судомно качати всі можливі програми створення музики на смартфоні. Для мене це схоже на музичну аплікацію, і я захоплююся тим, що зараз є такі спрощені можливості створювати музику.

Мені не хочеться називати цю музику умовною електронікою. Я б назвала це музичним апсайклінгом, адже я купила чиїсь біти та створила з них абсолютно нові речі", — розповіла в коментарі нашому виданню засновниця проєкту Наташа Steel.

Концепція альбому побудована навколо жартівливого терміну "мурашина музика".

"Думаю, якби вони вміли слухати, їм би однозначно сподобалося. Усе почалося з жартівливого терміну "мурашина музика", коли я чула дивну електроніку, під яку складно танцювати.

А взагалі мурахи класні, й ми в чомусь на них схожі. Усі ми — маленькі трудяжки. Безумовно, я надихаюся нашим світом і всілякими його проявами, тому в нових треках використовувала багато семплів різних етнічних інструментів із різних куточків нашої прекрасної Землі. Я б хотіла, щоби мою музику слухали на природі або хоча б на відкритому повітрі", — додає авторка.

На обкладинці зображені висушені квіти — ікебана спогадів вокалістки львівського пост-блек метал гурту pušča Сейри. Фото та його обробку Наташа робила самостійно.

"У минулому, або навіть позаминулому році, одного разу мені на нову пошту прийшла коробка з красивими сухоцвітом від Сейри. Ми не знайомі в реалі, але такі вчинки врізаються в пам’ять, оскільки є унікальними й особливими. І хоч я не змогла їх зберегти фізично, я хочу, щоби вони залишилися назавжди в цифровій пам’яті", — коментує Наташа.

Shiishishii — київський шаманік-трайбл/етнотехно проєкт Наташі Steel, колишньої учасниці H.Soror та Death Pillстворений у 2018 році. Дискографія нараховує один повноформатний альбом. За словами творчині проєкту, "музика -— це процес дослідження та інструмент отримання досвіду".

Shiishishii у мережі:

https://shiishishii.bandcamp.com/album/music-for-ants