Роман Славка видав нетиповий для себе альбом

Електронний виконавець Роман Славка нещодавно випустив новий експериментальний альбом "Інтеліденс". Музична робота вийшла у співпраці з лейблом Dnipropop.

Роман, який не любить надто "вилизаний" матеріал, записав цей альбом однією доріжкою та віддав хлопцям із Dnipropop на мастеринг.

"Мені не дуже подобалось, як все звучить, і я навіть хотів записати новий матеріал, а цей не випускати. Але хлопці з Дніпропоп круто придумали з лоу-фай концепцією, після мастерингу Юри Буличова все лягло як я хотів – вийшов такий собі хоум-мейд, гараж саунд", – розповів Роман Неформату.

Здебільшого Роман пише музику в жанрі ембієнт, але цього разу йому хотілося чогось зовсім іншого, як він каже, "трошки дурнуватого":

"У мене був не дуже добрий рік, і хотілось якось перемкнутися. Концептуально я хотів зробити щось веселе, при цьому максимально схоже на лайв-виступ із помилками при виконанні, без всіх цих квадратів, розмірів і так далі, без додавання нових доріжок, вокалів, etc. Також хотілося зробити все DAWless, без використання комп’ютера, без віртуальних синтезаторів, ефектів, тощо."

На меті в Романа було зробити класичний IDM, яким він був за часів раннього WARP, тож комп’ютер він використовував виключно як засіб для запису сигналу.

"Також мені завжди імпонували такі гурти як Matmos та Mouse on Mars з їхнім підходом до структури треків, їхнє використання семплів, музичних інструментів. Коротше, цей альбом – моя варіація на тему класичного айдіему, глітча, лоу-фаю", – додає музикант. 

Обкладинку для альбому зробив Євген Гордєєв з Kurs Valüt. Із декількох варіантів Роман обрав саме цей, бо він простий та мінімалістичний, і при цьому "дуже круто виглядає на всіх стримінгових сервісах".

 

Зараз у планах Романа записати, як мінімум, один реліз у схожому форматі, але серйозніший, знову в співпраці з Dnipropop.

"Хочу його записати в студії у Юри Буличова, із якісним моніторингом, розбивши інструменти на окремі доріжки, щоб було легше все зводити і мастерінгувати, але обов'язково збережу підхід "запис як лайв виступ", – ділиться на завершення виконавець.

Основу для матеріалу Роман вже підготував, але дещо треба допрацювати, ну і найголовніше – знайти час та все це записати.

Роман Славка – дніпровський експериментальний виконавець, який пише музику в жанрах ембієнт, нойз, глітч та лоу-фай. Він є одним із представників культури хабу Модуль та резидентом багатьох жанрових лейблів, як-то Pincet, Clean Error, Dnipropop, Nexsound, Enough Records.

Роман Славка в мережі:

https://www.facebook.com/romanslavka.audio/
https://soundcloud.com/romanslavka

Фото обкладинки – кадр із відео