ТОП-2017: Ляна Мицько (Лінія Втечі)

Ляна Мицько - андеграунд в чистому дистильованому вигляді, музичний центр Львова та відома організаторка львівських концертів. До ТОП-5 2017 року Ляни увійшли релізи, що гармонійно резонують з її бурхливою діяльністю. В трьох словах - бадьорість, чуйність, откровення.

Переглянути претендентів на ТОП-2017 від Neformat.com.ua та проголосувати за кращі на Вашу думку релізи можна тут. Результати голосування будуть оголошені наприкінці січня. 

***

Всі релізи апробовані на концертах та у спілкуванні з музикантами. Можливо, це трошки заангажованість. Хоча мені знається, що саме ці українські релізи вийшли максимально щирими та залишаться в історії культурними феноменами.

Намба ван:

oh, deer! - how to stop worrying and love the war / Як перестати хвилюватися і полюбити війну

Все в житті відбувається тоді, коли має відбутися. Але не можу зрозуміти досі, як за весь цей час феномен концертів oh deer! відкрився мені лише цього вересня. Знайомство з поезією Юри і з учасниками житомирської скрімо-групи трошки змінили мене, як, напевно, і має діяти музика, яку чуєш серцем. 

"Як перестати хвилюватися і полюбити війну" - альбом про індивідуальне сприйняття війни, і це один з тих рефлекторних творів, який за кілька років може стати хрестоматійним для української культури. Після пережитого концерту у Львові їздила на два останні шоу хлопців до Києва і Житомира. І досі дорікаю собі за те, що не була поруч з ними раніше.

Оркестр Че - Що вони бачили

Співпраця Оркестру Че з Жаданом триває вже багато років, минулого року хлопці навіть зробили спільний проект Лінія Маннергейма. Але вірші Сергія у виконання Олега Каданова - це, здається, найкращий момент їх союзу і чи не найкраще із того, що видав нагора Харків. В альбомі треки, створені не за один рік, реліз викристалізуваний і музично доконаний. Гідне завершення творчості для Оркестру Че.

White Ward - Futility Report

Коли запросили на виступ White Ward у репетиційці, навіть не послухала заздалегідь, що ж вони грають. Кажуть, маладьож, блекуха, Одеса, десь їдуть до Польщі виступати… Думала, шо там вже придумаєш в тому блек-металі, але треба йти для чек-іну. Так я відкрила для себе одну з найкращих груп України. Якшо хлопці приїдуть до вашого міста, не проґавте. Це енергетична вічність - поєднати джаз, блекуху і авангард.

Резидент - Жінки без чоловіків

Поетично-музичний пост-проект oh, deer!, який вони самі називають музикою з текстами про проблеми першого світу. Реліз вийшов ще влітку, одразу побачила в назвах пісню про Львів і не змогла пройти повз. Так Резидент потрапив на Ніч музики на поезії non-stop і згодом на ще один маленький концерт тут. Абсолютно тепла музика з класними музичними темами та віршами, цитати з яких згадуєш в різних дивних побутових ситуаціях.

Somali Yacht Club - Blood Leaves a Trail

Один трек, але супервдало скомпонований, чого вартий лише його початок! Дуже гарна затравка для презентації довгоочікуваного альбому. Цього року лиш встигала чути від хлопців хороші новини про тури, виступи і записи. Сингл це лише підкреслює і підводить до думки, що Somali Yacht Club є найкращою групою зі Львова. А для мене за роки товаришування та історій сомалійці стали фактично родиною, як іноді жартую.

Також у плей-лісті:

  • Nokturnal Mortum - Істина / Verity
  • 5 Vymir - Нові Імена - Novi Imena
  • RUDE RIOT - Dishonor
  • Small Depo - Ne Otpuskaet Nikogda (Single 2017)
  • Sasha Boole - Golden Tooth
  • Кат - Герника / Guernica
  • O'Hamsters - Где бы мы ни бывали 

Попередні ТОПи: 

Маргарита Кулічова (Grisly Faye)

Юрій Казарян (White Ward)

Тетяна Янковська (Hindu)

Neformat.com.ua ©