Stay Tuned! Vol. 27 Дар’я Науменко (NOVI)

Дар’я Науменко - учасниця київських гуртів NOVI, Delfinia та Sunrise, де вона відповідає, перш за все, за вокал та клавішні. У квітні цього року її гурт NOVI презентував слухачам свій дебютний альбом "Залишатися Справжнім", у якому музиканти серйозно підійшли і до лірики, і до музичної складової. Тож ми вирішили дізнатися, які виконавці та пісні вплинули на формування музичних смаків лідерки колективу. 

Хороших пісень є багато, складно обрати з них лише декілька. Тому я вирішила у цьому плейлисті згадати ті твори, які сподобались мені ще у студентські роки, коли я мала можливість більше слухати музику… І ще, розташування тут не має значення, оскільки кожна з цих пісень гарна, кожна "зачепила" чимось своїм.

ВВ – Пісенька

Не секрет, що ВВ – це гумористи) І цікаво, що їх гумористичність проявляється не лише у текстах і загальному настрої звучання, а ще й на рівні мелодичних інтонацій (що зустрічається не так часто!). А у цій пісні вони ще й з назвою пошуткували: "Рок біля сільради", "Хлопці грають рок", "Дуже патлаті", "В клубі рок"? – ніііі! "Пісенька". І спробуй знайди, якщо назви не знаєш…

Крихітка Цахес – В мене є мен

Хороший професійний гурт! Конкретно ця пісня мені сподобалась цікавим неквадратним фразуванням тексту та ритмікою вокальної партії. Внаслідок таких незвичних "зсувів" не одразу уловлюється зміст (трохи заплутано на перший погляд), але в цьому і цікавість! Типу ребус розгадуєш!

Тінь Сонця – Козача могила

Красива мелодична пісня! А ще, творчість гурту Тінь сонця була україномовною і патріотичною "ще до того, як це стало мейнстрімом", як то кажуть)

Скрябін – Кинули

Люблю їх відвертість, вокальні підголоски і деякі гармонії. Пісня написана давно, але все ще залишається актуальною…

Ла-Манш – Погляд

О!... Ця пісня дуже довго тримала мене в полоні! Причому, ловила себе на думці, що практично не знаю тексту, навіть узагальнено… Вона мене захопила виключно музикою! Здається, у деяких моїх власних піснях є невеличкі відголоски цієї чудової атмосфери…

Тостер – Вбий депутата

Цей гурт слухала з подачі молодшого брата, який демонстрував мені музику, перш за все, з огляду на зміст текстів. І дана пісня, на жаль, дійсно є дуже злободенною…

Океан Ельзи – Позич мені сонце

А з цією піснею у мене пов’язана особиста історія. Дуже давно, коли ОЕ не були ще загально відомим гуртом, я чула їх виступ на одному молодіжному заході від соціальних організацій. Не запам’ятала ні назву гурту, ні назву пісні… Але так мені врізався в голову той приспів! Що потім таки знайшла в Інтернеті)

Within Temptation – The Dance

Яка ж це красива пісня! А у поєднанні з відео (мультик, не надто якісна графіка, але сюжет – кожного разу вмивалася сльозами при перегляді), - це просто шедевр емоційності, я вважаю! Я не є великим фанатом "гарчання", але тут це настільки доречно, що воно навіть мені у цій пісні – наче рідне.

Masterplan – Soulburn

Ланде – один з моїх найулюбленіших вокалістів! Як він "грає" голосом! Тембр, манера, а також чудова музика Мастерплану, в якій вокал Ланде – саме те, що треба.

Lita Ford & Ozzy Osbourne – If I close my eyes forever

Цей кліп я передивлялась свого часу разів 500, мабуть!:) Сама пісня просто суперова, а тут ще й такий колоритний образ Літи Форд, - косуха, джинси з латками, кльопки, ланцюги – і соло на двогрифовій гітарі!!!:)

Alice in Chains – Check my brain

Обожнюю цю команду! Атмосфера музики в цілому – просто відрив, а ще й ці вокальні "пачки", які просто зводять мене з розуму (у найкращому сенсі слова)…

Kiuas – Warrior Soul

Неймовірно крутий гурт!!! Навіть не знала, яку саме пісню обрати, бо в них так багато чудових композицій, і вони всі такі різні та насичені за структурою, - це не той варіант, коли ти послухав куплет і приспів – і все, знаєш пісню. Треба слухати від початку і до кінця. І вокал!!! Який тут технічний, артистичний і просто неймовірний вокаліст! Але однієї пісні так мало… Послухайте ще хоча б їх "Thorns of a Black Rose"!

Попередні випуски: 

Neformat.com.ua ©