Travel Guide Івано-Франківськом від Назара Назарука (Complete)

Прийшов час для чергового Travel Guide і сьогодні разом із вокалістом та гітаристом панк-гурту Complete ми відправляємося до Івано-Франківська. У  своїй розповіді Назар згадує цікаві міські локації, але також неодноразово нагадує, що гори поруч!

До слова, зовсім нещодавно хлопці випустили новий EP "On The Edge", тож після нашої віртуальної екскурсії радимо зацінити і його. 

***

Я - єдиний учасник Complete, хто може сказати, що він франківець. І то з натяжкою. Я переїхав сюди з смт Отинія перед школою, коли мені було 7 років, і смішно говорив по-сільськи в перших класах. Потім я 5 років навчався в Одесі, і завдяки цьому місту, скейт і ХК тусі зразка 2005-2008 став тим, ким є зараз. Франківськ після Одеси здається провінційним і нудним, але я не з тих, хто сидить без діла. Так, тут менше можливостей, низькі зарплати, але в нас дуже гостинні люди і своя атмосфера… і гори поруч.

фото20

Фото з мережі

Місце, де зранку можна випити еспресо

У себе вдома! Насправді чого-чого, а кав’ярень повно. Але я іншого не розумію - ходити по місту зі стаканом кави. Шо, так зручно на ходу пити? На кожному кроці кава-шопи, а ввечері доброго пива нема де випити.

Місце, де можна швидко і смачно пообідати

Івано-Франциско - ідеальне місце для ненажер. Дуже багато закладів зі смачною дешевою кухнею. Тому заходите у будь-який і, якщо в меню вареники дорожче 30 грн. і сидить 5 розгублених туристів, то йдете далі. По любому за поворотом буде таке саме місце, але вдвічі дешевше. Бюджет на ситний обід - максимум 80 гривень, а взагалі можна поїсти і на 40 (залежить від того, хто як їсть).

Улюблена точка з фаст-фудом

Обриганка! Так, звучить неприкольно, але це легендарна "піцерія". Точніше, їх декілька. Найбільш нормальна знаходиться на стометрівці. Там можна купити за 15 грн піцоподібний супербутерброд з ковбасою або грибами. У меню ще є бульйон, локшина з сиром і ….все. Я не знаю, чому вона удостоєна честі називатись обриганка, адже всі її люблять. Так, інколи травляться нею, мабуть, але це через то, шо вона така смачна і всі її їдять дуже швидко, а потім не можуть зупинитись і беруть другу.

фото3

Фото з мережі

Місце, де на вихідних можна відірватися разом з друзями

Щонеділі на вулиці Курбаса відбувається Квадрат Курбаса. Це такий двіж-солянка з виставок, вистав, музики, публічної п’янки і т.д. Все відбувається просто посеред дороги, і там можна зустріти багато знайомих. Але загалом досить нудно, і мені особисто майже нема куди піти. Всяка х***ня типу техно, рейв або хауз вечірок не цікавить.

фото5

Фото з мережі


Улюблене місце проведення концертів

Останні кілька років тут взагалі немає жодного концертного майданчика. Одні кав’ярні та бургери понавідкривали. Немає локації, яка би була осередком життя андерграундних субкультур. Останнім таким закладом був Бардак - вічная пам’ять. Нещодавно почалось якесь життя на відновленому Промприладі. Це старий непрацюючий завод, де купа рок-бендів орендували кімнати під репбази - тому називали рок-завод. Зараз частину заводу зруйнували та забудували багатоповерхівками, а на іншій йде реновація і всякі цікаві проекти - вечірки, концерти, виставки. Надіюсь, цей проект дасть доброго підсрачника культурному життю і підтягне за собою креативні голови Станиславіва.

фото6

фото8

Місце, яке найбільше викликає ностальгію

Для мене це площа біля Драмтеатру. Там ми катались і зависали десь з 2003 і до перебудови споту в 12-му, здається. Колись там було завжди людно. З одного боку тусили неформали, з іншого - ми (такі ж самі неформали), катались на скейтбордах. Треба сказати, що після катки ми також бухали, тому інколи все виливалось у конфлікти, бо одне одного не любили. Завжди сумую за тим місцем, зараз воно втратило свою атмосферу і повернуло собі нудну основну функцію Драматичного Театру.

Улюблена зелена зона

Я більше люблю тусити на природі. На міському озері дуже атмосферні заходи сонця, а інколи і світанки. А взагалі, якого хрєна тут робити? Он гори видно за містом у хорошу погоду.

Улюблена площа

Якщо говорити про центр, то мій улюблений спот - це площа Шептицького. Там спокійно і затишно. Вдень там поруч базар і всі пов’язані з ним атрибути, і таке враження, що до вечора це місце втомлюється і таке: "Ей, чувак, давай просто відпочинемо, почілимо, поспілкуємось в тиші". Ось така там атмосфера.

фото17

фото18

Найкращий вид на місто

Це Вовчинці. Там є гора, з якої видно все місто. З неї так само дуже круто дивитись на заходи сонця, можна палити вогонь і дебошити. Взимку можна покататись на сноуборді.

фото19

Попередні випуски Travel Guide:

Фото з архіву Назара, окрім позначених 

Neformat.com.ua ©