Travel Guide Рівним від Андрія Гандзюка (Ціна Ритму)

Чергова екскурсія у рамках нашого Travel Guide відбудеться у Рівному! Поділитися особливостями міста погодився Андрій Гандзюк, він же Джонні Дивний  - МС хіп-хоп гурту Ціна Ритму та творець проекту Пароль від Сейфу. Він детально розповів нам про музичні локації міста, улюблені напої, фаст-фуд  і навіть привідкрив завісу таємничої "заброшки" поблизу центра Рівного.  

***

У Рівному я майже 3 роки. За цей час встиг непогано адаптуватись. Більше того, змінив уже 4 місця проживання. У планах було написати реліз разом із Довгим Псом, тому приїхав сюди на літо, але засмоктало вже більше ніж на 1000 днів. Місто наповнене своїм, історично набутим, колоритом, що створює особливу, притаманну тільки йому, енергетику. Але вона може відчуватися зовсім по-різному і це викликає певний дисонанс. А совкова панорама міста жорстко підкреслює таке наповнення. Той випадок, коли в обласному центрі ти вловлюєш нотки провінційного духу.

На рахунку міста, як мінімум, дві репетиційки, з якими я мав справу. Зі студіями звукозапису особливих проблем теж не виникає. Тут ти вже сам собі вибирай: невелика домашка чи контора з повним спектром надання послуг. А от з "двіжухою" ситуація так собі. Є невеликі окремі тусовки, кілька музичних гуртів, пара-трійка хороших МС та енна кількість артистів локального рівня. Творити, звісно, можна за будь-яких умов, але Рівне - не найбільш сприятливе місце для цього. Проте воно доволі зручне для бізнесу, бо тут сильно розвинена середня промисловість.

Інфраструктура кульгає, хоч періодично і випливають якісь намагання для модернізації, чи то ба, вигляд таких намагань.

Колись у мене відбулась доволі смішна ситуація... Варто почати, мабуть, з того, що існує стереотип про криміногенну ситуацію у місті. Відповідні структури, вочевидь, намагаються змити з себе цю "пляму", тому по всьому місту розклеєні білборди з надписом "Рівне - безпечне місто". Так от ситуація полягала в наступному: якось до мене приїхала "одна баришня" і ми гуляли нічним містом. З різних сторін доносились романтичні нотки криків, "рєшенія вапросів" та інших звуків, які чудово вписувались в антураж. Настільки природно та типово для українського шарму, що спершу я навіть не помітив. Але жирним підкресленням став символічний мордобій синіх штріхів, які явно не поділили плящину "Бояришника" під вище згаданим білбордом. Ну а що? Здається, чудова презентація. Тут тобі й візуалізація, і театральна постановка. Повний спектр емоцій. Майже одразу після цього випадку я написав куплет на "Новий День".

Та по правді я не вважаю, що Рівне є більш чи менш кримінальним містом у порівнянні з іншими. Нічого особливого, все як усюди. У кожному місті України відбуваються приблизно одні й ті ж самі речі, просто не про все ж ми мусимо знати. І взагалі, ви ше в мене в Калуші не були ;)

А так то все типове: кафешки/бари, аптеки/магази, торгові центри, спорткомплекси та кінотеатри. Я - не великий любитель таких цивільних розваг, тому підготував для вас свій власний маршрут.

Місце, де зранку можна випити кави

Отже, щоб випити кави, я іду до магазину "Жужа", що в центрі, де за 4 з половиною рекси можна випити нормальну (таку як всюди) каву в асортименті, тільки дешевшу у  кілька разів. 

З однієї сторони магазину - вхід з "Чайна Тауна" aka базару. З іншої сторони - вхід з двору через невелику прибудову з накриттям, де можна посидіти та випити придбаний напій.

Місце, де можна швидко і смачно пообідати

Щоб пообідати, я відправляюсь у "Петкану", що на Набережній. Типове кафе-столовка 80-их, де можна ситно, недорого та по-домашньому поїсти. Завжди вагаюсь між пюре з курячою відбивною та пловом. Але борщ при будь-яких розкладах.

Улюблена точка з фаст-фудом

Найкращий фастфуд, однозначно, - мережа маркетів "23/7". Вони, майже буквально, на кожному кроці. Особисто я тащусь від курячих багетів, які у них дуже вдало виходять. Власне, тому мій вибір і падає на цю мережу.

Найкраща пивна точка міста

Посидіти випити пива рекомендую у "Клітці", що на пивзаводі. Свіже і смачне пиво. А ще у Рівному діє мережа магазинів "Банк Пива". Там також смачне й свіже пиво і хороший асортимент. Надаю перевагу "Бурштиновому".

2017-01-29

Джерело фото

Місце, де можна відірватися з друзями

А от щоб піти кудись "відірватись", то з цим вже виникають трабли. Жодного стильного та "правильного" плейсу під тусовки та канци на даний момент я не знаю. Кінозал/арт-платформа "Gonzo", в якому проводились цікаві покази, виставки, концерти та тусовки, закрили ще до мого приїзду. "Газотрон" закрили одразу ж після мого першого відвідування. Важко описати, що це була за тусовка. Виглядало наче суміш панк-концерту та рейву, на якому періодично грає реп. Дуже стильна та атмосферна локація на промзоні в районі "Чайки".

А от уже нещодавно я дізнався про ще один андеграундний заклад - "Vibe House". Локація, на якій відбуваються закриті вечірки (в основному по електронному музлу).
Судячи по розповідях, опису та фотографіях - теж дуже атмосферний заклад. Та відвідати мені його не вдалося. Тільки-но я дізнався про це місце, почав пробивати інформацію по організації дійства - і, як виявилось, його теж закривають. Щоправда, власники стверджують, що вже з осені (після ремонту) заклад знову діятиме, тому чекаємо.

Місце, де можна набити круте татуювання

Я обожнюю татухи, тому коли хочу набити щось нове, вирушаю прямо до перехрестя Шухевича та Князя Володимира. Гарна затишна студія "Bratska tattoo" та чудові майстри добре розуміються у своїй справі.

Місце, де можна купити музичні релізи

Для любителів ліцензійної музики існує мережа магазинів MuzOn, де можна придбати CD, DVD та касети. А на центральному відділенні (те, що у "Злата Плазі") можна послухати та купити й вініл.

5a8f9b491d38b

Джерело фото

Місцем де можна купити музичні інструменти

Придбати музичне/концертне устаткування, музичну техніку та інструменти можна на першому поверсі "Текстильника".

Улюблена зелена зона

Якщо тобі захотілось прогулятись територією, наближеною до природного середовища,  рекомендувати центральний парк не стану, бо це банально й очевидно (хоч парк тут й справді великий і хороший). Натомість запропоную прогулятись на "Бармаках", що за містом. Там тобі і ліс, і поле. Хочеш гуляєш, хочеш пікнік влаштовуєш. Тільки дивись сміття не залишай, бо перевірю ;)

Улюблений кінотеатр/музей/виставка тощо

Для кіноманів працюють два кінотеатри. Це кінопалац "Україна", що в самісінькому центрі біля "Шеви", та мультиплекс "Ера" на "Чайці". Давно не ходив у кіно, проте коли іду, зазвичай туди, де ближче. Хоч насправді мені більше імпонує "Ера". Якби працювало вище згадуване "Gonzo", то однозначно ходив би туди.

Улюблені розвалини міста 

А от якщо захотілось пригод, можна полазити на крутій "заброшці" майже у центрі міста, але про яку майже ніхто не знає. Пустує вона всього кілька років. Велика, порожня, чиста та не засмічена побутовим сміттям бетонна споруда колишнього заводу - це реально кайф. Все швидше стіни цього велетня вкриваються кольоровими "кусками" райтерів. Справжній вуличний музей. Але точне місце і назву колишнього заводу я залишу в секреті. Нехай воно і надалі залишатиметься в чистоті.

Не важливо, чи подобається тобі те чи інше місто. Важливо, чи ти був там. Не пропускай нагоду відкривати нові місця. Мир!

Попередні випуски Travel Guide:

Автор обкладинки - Влад Гребенев

Neformat.com.ua ©