0%Mercury і вокаліст Johnny Booth об’єдналися на синглі

Учора, 12 травня, вийшов анонсований сингл "2000 Rockets" хаотік-хардкор гурту 0%Mercury. До його створення долучився Ендрю Герман – вокаліст американського хардкор-колективу Johnny Booth.

Музиканти знайомі віддавна. Тож коли Паша, гітарист 0%Mercury, писав інструментальну частину цієї композиції, то уявляв фіт із Johnny Booth як невіддільний його елемент.

"Коли ми прийшли до Ендрю з пропозицією, то описали йому головну ідею, про що буде ця пісня. Він дуже швидко погодився на фіт, тож ми надіслали текст і чернетку вокальної лінії, де всі партії виконувала Лєна. Ендрю надав від себе декілька пропозицій щодо тексту й вокалу, а потім надіслав нам свій запис і відео процесу запису", – розповідають музиканти Неформату.

Графічний відеокліп на композицію виконала Ніка Назаренко.

Слухайте сингл на стримінгах: YouTube Music, Spotify, Deezer, Apple Music

Хоча тематика композиції не потребує роз’яснення в контексті нинішніх подій, варто сказати, що її основу склали не загальні рефлексії на тему війни, а конкретний аспект останньої.

"Після варварського обстрілу Дому Офіцерів у Вінниці 14 липня, Лєна побачила статтю про те, що росія вже випустила понад 2 тисячі ракет по території України. Цей трек – про небайдужість, і нам дуже хотілось привернути увагу світу до цього факту. Здавалось, що саме фіт з учасником іноземного гурту може у цьому допомогти".

За словами виконавців, Ендрю підтримує їхній гурт і Україну від самого початку повномасштабного вторгнення.

"24 лютого 2022 року він почав нам дзвонити і писати з підтримкою і пропозиціями допомоги. Це було дуже зворушливо і неочікувано, якщо чесно. Він дійсно дуже приємна людина, яка ділиться своїм досвідом і з якою можна відкрито поспілкуватися з приводу рок-секретів" – додають учасники 0%Mercury.

Тепер виконавці готуються випускати повноформатний альбом "We should definitely do this!". Як ми писали раніше, той очікується влітку. Наразі музиканти оприлюднили два сингли з нього.

0%Mercury – харківський маткор/хаотік хардкор гурт, заснований у 2016 році. Їхня дискографія нараховує два мініальбоми й декілька синглів.

0%Mercury в мережі:

https://www.facebook.com/ZeroPercentMercury/
https://www.instagram.com/zeropercentmercury

Фото обкладинки – @gusievaa