Wynterskald видав альбом затишного данжн синту

Днями данжн синт проєкт музиканта Олексія Бабанського під назвою Wynterskald видав свій перший альбом – "Hrothwyg's Lair".

"Данжн синт створює в мені відчуття затишності з присмаком тривоги під час морозного споглядання за застиглою і водночас живою зимовою природою. В ній холодний атмосферний вогонь, в якому дзеленчать колючі промені зимового сонця", – розповів Олексій.

Альбом майже позбавлений мастерингу – просто вихідний лімітер. Олексій прагнув добирати та компонувати звуки так, щоби картина та баланс звуку були відчутні на будь-яких динаміках.

"Саме тут у пригоді стали FM-синтезатори Ямаха. Пронизливі та емоційні інструменти, здатні "вилізти" з будь-якого динаміка, стали палітрою моїх лісових імпровізацій."

Також в альбомі використані "вільні каденції", тобто такі, що не обовязково вписуються в звичайну квадратуру. Для запису партій кожного інструменту Олексій використовував Renoise Music Tracker.

"Натхненням слугувала музика раннього середньовіччя, фінська/скандинавська фолк музика, traditional doom metal, а також – і про це треба сказати окремо – музичний супровід до компютерних ігор ранніх 90х, коли звукові карти Sound Blaster та Adlib були оснащені синтезаторним мікрочіпом ОPL, який має дуже виразний і характерний металічний тембр, що звучав однаково класно як на маленькому динаміку, так і на великій системі."

Усі обкладинки та відео Олексій зробив сам, стилізувавши їх під комп’ютерну графіку в дусі ретро.

Далі в планах Олексія почати створювати наступний альбом, натхненний музикою Дьордя Лігеті, Дмитра Шостаковича, Альфреда Шнітке.

Wynterskald – сольний електронний проєкт Олексія Бабанського, музиканта із Бучі, який до цього також грав у гурті Marmelonica. Проєкт народився із натхнення літературою weird fiction, любові до зимового лісу за вікном та FM синтезаторів 80-х років. Композиційно він майже повністю є зіграним вживу і на 90% є імпровізаційним.

Wynterskald в мережі:

https://wynterskald.bandcamp.com/
youtube.com 

Фото обкладинки надав виконавець