Cios випустили експериментальний мініальбом

Хмельницький стріт-панк гурт представляє новий мініальбом "Біль. Гніт. Бруд."

Гурт називає цей альбом експериментальним справедливо, адже в рамках дискографії Cios він справді виділяється на фоні попередніх переважно стріт-панкових альбомів незвичними заграваннями із постпанком або регі. Навмисно хлопці змінили й підхід до запису, а також запросили гостей —  Лесик із Діти Великого Міста прописав саксофон, а Ярину Денисюк, вокалістку нині неактивного гурту Гніт, можна почути в пісні "Побут". 

Гурт працював над релізом останні пів року, з лютого по листопад 2021, невеликими набігами.

"Ми вирішили цього разу поекспериментувати та поімпровізувати, а також вирішили зробити все самі максимально діайвайно, відсунувши якість запису на останній план. Тож усе було записано у нас на репетиційній базі та зведено власноруч. Доказом є відповідне звучання. До послуг студій та професійних звукорежисерів вдавались лише у разі оренди обладнання", — розповів вокаліст та гітарист Панкрат Неформату. 

Музикант розповідає, що до касетного релізу, за який відповідає вітчизняний лейбл Surrogate Rec, увійшла лише частина пісень, решту довелося зовсім викинути, або відкласти до майбутнього повноформатного студійного альбому.

"Реліз вийшов особистісний, місцями з переходами на особистості і більш аполітичний. Але це не навмисне, так вийшло. Деякі пісні були написані ще пару років тому, а деякі за пару днів до запису. Щось доробили та зімпровізували під час самого запису", — додає Панкрат

На обкладинці гурт використав фото заводу, у якому розташована репетиційна база Cios.

"Багато хто вжахається, коли туди потрапляє вперше. А нам подобається. Виглядає безнадійно, як наше з вами життя. Ми у цих коридорах ще живу реверберацію записали для деяких треків", — розповідає музикант. 

Почути новий матеріал наживо можна буде на концертах на честь 10-річчя гурту, що заплановані  у Києві 17 грудня, 11 грудня у Хмельницькому, та, за непідтвердженими даними, 12-го у Тернополі. Окрім того, музиканти виконають і пісні з усіх старих альбомів. Плануються також запрошені музиканти, регі дискотека, гурт Bezlad, алкоголь, танці, бійки "і все те, що ви любите".

Cios — це українська street punk команда, яка виникла Хмельницькому влітку 2011 року. На рахунку хлопців шість повноформатних альбомів та EP. Рецензію на "Cios — Криза" (2015) можна почитати тут, а дізнатися більше про колектив — з нашого інтерв'ю з Панкратом.

Актуальний склад: Панкрат – вокал, гітара, Влад – барабани, Діма – бас.

Cios у соцмережах:

https://www.facebook.com/ciosband/
https://cios.bandcamp.com/