Postfactum працює над другим мініальбомом

Дніпровський alternative rock, trip-hop гурт презентував новий сингл "Glacier".

Цей реліз у форматі демо з'явився ще у квітні, але доробив його гурт лише кілька тижнів тому, аби якось розбавити паузу між релізами, хоча врешті музиканти переосмислили значення треку. 

"Ідея спала на думку, коли я просто підбирав саунд для однієї з пісень. І коли я отримав цей звук, то у мене одразу виникла асоціація з Північним сяйвом та льодовим пейзажем. Потім я пригадав відео про це явище, яке я колись бачив. Там розповідалось про те, що у Північного сяйва є свій специфічний звук. Я знайшов запис (його можна почути на початку та у кінці треку), потім трохи погрався з ним, нарізав на семпли та додав його у якості додаткової перкусії.

Концептуально для мене це, мабуть, політ над льодяним пейзажем далекої Півночі. А дроп із 808-х наприкінці треку — це, напевно, деструктивне втручання людства у цей пейзаж. Мабуть, це не ті образи, що планувались спочатку, проте це те, що виникає у моїй голові після прослуховування фінального результату", — розповів у коментарі нашому виданню учасник гурту Ілля Масько.

Обкладинку робив також Ілля. Вона є своєрідним референсом до дебютного EP "Garden of Evil", який гурт випустив у червні. 

Наразі дует займається зведенням нового EP, який буде складатися із чотирьох треків, та працює над матеріалом для наступних релізів.

Postfactum — дніпровський дует, який створили восени 2019 року архітектори Ілля Маско та Валерія Варгола. Жанрово їхня музика належить до альтернативного року, тріп-хопу та фолктроніки.

Postfactum у мережі:

https://www.facebook.com/postfactummusic/
https://band.link/gardenofevil