Postfactum презентували мініальбом та відео

Дніпровський alternative rock, trip-hop гурт презентував дебютний мініальбом "Garden of Evil" та відео на однойменний трек.

Перші музичні напрацювання дуету, до складу якого входять Ілля Маско та Валерія Варгола, почалися восени 2019 року. За цей час музиканти створили приблизно 15 композицій, дві з яких презентували в якості дебютного подвійного синглу "hurricane" та ще шість на мініальбомі "Garden of Evil".

Ілля Маско, відповідальний за музику та тексти, описує у коментарі нашому виданню процес створення музики:

"Ми записували вокал на студії, а все інше робили вдома. Придбали необхідну кількість обладнання та дивилися безліч тематичних відео на ютубі. І це дуже чіпляло, бо в кожній новій пісні ми додавали якусь нову фішку при зведенні на кшталт паралельної компресії тощо.

Мене завжди надихала музика Massive Attack та Portishead і я дуже хотів писати щось схоже, а Валерія надихалася лірикою Mumford and Sons та Led Zeppelin. І в цьому синтезі двох протилежних музичних вподобань була зроблена наша музика. Це, мабуть, щось трохи агресивне, трохи медитативне та трохи тріп-хопове".

Обкладинку для релізу створювала Ганна Сова.

"Я надіслав Ганні всі треки із релізу та запитав, що вона бачить у якості обкладинки. Вона запропонувала сфотографувати мою руку на телефон та обробити її, наче це деталь античної скульптури. Дим було додано трохи пізніше та, на мій погляд, він чудово перекликається з текстами наших пісень. Як і античні тематики, які нас переслідують ще з часів академічного малюнку", - розповідає музикант. 

Ілля власноруч працював над створенням відео "Garden of Evil":

"У той час, коли Ганна працювала над обкладинкою, народилася ідея для відео. Оскільки я вже мав досвід у 3D графіці, бо займаюсь візуалізацією архітектури та інтер’єрів, ми вирішили зробити кліп також дома, власноруч. І це було цікаво, бо до цього я займався лише статичними візуалізаціями.

Концептуально в кліпі дві основні постаті — жіноча та чоловіча, усі інші "спостерігають" за ними із темряви. Для образів ми використали античні скульптури та поставили їх у темне приміщення по центру, підсвітивши їх.

Технічно розробка кліпу зайняла близько одного місяця. Десь півтора тижня ми працювали над концепцією та режисурою, а ще два тижні прораховувалася фінальна картинка. Всього було створено 4500 кадрів, які згодом стали повноцінним відео".

У 2020 гурт планує зіграти вперше наживо. Паралельно триватиме робота над новим матеріалом, котрий увійде до дебютного повноформатного альбому, але без конкретних дат.

Postfactum — дніпровський дует, який створили восени 2019 року архітектори Ілля Маско та Валерія Варгола. Жанрово їхня музика належить до альтернативного року, тріп-хопу та фолктроніки.

Postfactum у мережі:

https://www.facebook.com/postfactummusic/
https://band.link/gardenofevil