Дует Monotonne випустив дебютний альбом

Український електронний проект представляє перший повноформатний альбом "Obscure". 

Після ряду синглів і міні-альбому "Near And Far" (2017) гурт нарешті випустив дебютний повноформатний альбом "Obscure", який складається з 11 композицій. Створення альбому, його запис та постпродакшн відбувалися у двох містах та п'яти різних студіях і зайняли 2 роки. Окремою частиною процесу була виїзна сесія у приватному будинку, де у затишній атмосфері відбулась решта записів. 

Яскравим бонусом стала участь в альбомі джазового трубача Якова Цвєтінського, з яким було створене аранжування духових та записані партії бас-труби, труби та флюгельгорна на композиції "Our Ocean" та "Northern Lights". Ще однією спільною роботою став трек "Ok", який було зроблено з композиторкою та вокалісткою проекту Grisly Faye - Маргаритою Кулічовою.

"Майже вся моя композиторська побудова альбому "Obscure" відбувалась у нічний час після основної роботи звукорежисером. У певний період, я навіть прийшов до розуміння, що у проміжному стані між постійною невиспаністю і постійною концентрацією на музиці народжується особливий стан сприйняття, який на автопілоті безпомилково виводить у потрібному напрямку. Взагалі, це дуже персональний альбом для нас обох. У ньому ми стали глибше розуміти про що і як ми хочемо грати", - розповідає учасник проекту Юрій Буличов.

Основними темами альбому стали питання самоідентифікації, важливість знаходження свого місця, пошуку балансу між внутрішнім та зовнішнім.

"Моя робота над текстами та вокальним аранжуванням відбувалась виключно у денний час. Не було такого, що я написала пісню у метро, чи ще десь в дорозі, як це відбувається у багатьох знайомих вокалістів. Потрібен був час та правильний настрій. Щодо останнього, на жаль, було не так легко на нього налаштуватися. Це трохи уповільнювало процес, але ми працювали без метушливості, аж поки не знаходили необхідний вокальний саунд. У кожну пісню я вклала свої думки, емоції та частку життя, яка лишилась в тому альбому", - додає вокалістка Ліза Колот.

Обкладинкою альбому стали картини, написані на полотні художницею з Дніпра Євгенією Драбкіною. Дизайном займався Влад Заруденський.

Реліз доступний у цифровій версії, а також вийде на CD і буде підтриманий концертами.

https://apple.co/2U9kvdQ - apple music
http://bit.ly/2UvG9Op - google
http://bit.ly/2Z4BNMQ - deezer
https://spoti.fi/2IA8Nqj - spotify
http://bit.ly/2IlTEtx - tidal 

Monotonne - проект з Дніпра / Києва, основна музична ідея в якому базується на поєднанні простих композиційних форм та інтелігентного саунду, близького по атмосфері до скандинавської електронної сцени. У своєму продакшені гурт робить особливий акцент на використанні монофонічних синтезаторів, великої кількості натуральних звуків, зроблених у польових записах, а також категоричній відмові від програмування і застосування сторонніх семплів. Усі музичні ідеї складаються вручну на реальних аналогових інструментах, що в сукупності формує у Monotonne особливу музичну айдентику.

Основні учасники проекту Monotonne:

  • Юрій Буличов (синтезатори, піано, драм-машини, гітара, глокеншпіль, перкусія, бек-вокал, вокальне аранжування)
  • Ліза Колот (лірика, вокал, бек-вокали, вокальне аранжування)

Monotonne у соцмережах:

https://www.facebook.com/monotonne/
https://soundcloud.com/monotonne_band