Огляд молдовської сцени: Walk Alone та ще 6 цікавих гуртів

Ми майже закрили коло всіх сусідніх країн і сьогодні говоримо про Молдову, яку представлятимуть місцеві хардкорщики Walk Alone. Хлопцям є що розповісти і про останній реліз, і про численні поїздки до Одеси, і про місцеві реп-команди.

 

Walk Alone
Кросовер хардкор гурт із Кишинева, Молдова

Сформований у 2011-му, коли більшості учасників було по 14–15 років. Відтоді музиканти випускали кілька демо та мініальбомів, відіграли чимало локальних концертів із командами з усього світу, а ще кілька разів виступали в сусідніх країнах. Склад гурту змінювався кілька разів, але зараз він такий, як у перші 5 років діяльності Walk Alone.

 

Мініальбом "Towards Death"

Наприкінці 2020-го ми почали записувати свій останній реліз — короткий мініальбом "Towards Death", який випустили на початку цього року. Ми трохи лінувалися останні 3–4 роки, якщо чесно, і цей запис був чудовим студійним досвідом для нас. Ми багато чого взяли з нього й сильно очікуємо на запис нового EP. Сподіваємося, це буде значно швидше, бо цьогоріч ми були сильно зайняті репетиціями, джемили всіляку нову музику, перейшли трохи від швидкого кросоверу до дещо грувового саунду хардкор-металу 90-х. Свіжі джеми однозначно "запалюють", тому сподіваємося, що ви їх теж заціните.

Зв'язок з Україною

Ми відіграли чимало концертів в Україні, а Одеса для нас узагалі як другий дім. У 2014-му ми потрапили на потужний Маяк Фест і відтоді щороку по кілька разів подорожували туди, аби відіграти на чудових місцевих хардкор концертах чи фестивалях. Вдячні Dying Sky Booking за цю можливість.

По-перше, хотіли б висловити свою любов до українського хардкору загалом. Це одна з найкращих у світі хардкор сцен — так багато чудових гуртів і різновидів музики, що випереджала свій час. Але найголовніше — вона складається з крутих чуваків, з якими ми подружилися. Хотілося б згадати гурти Leviathan, Bluesbreaker, Kingpin, Reminded, Aspire, Clearsight та багато інших, для нас честь — ділити сцену з ними.

Андеграундна музика в Молдові

На превеликий жаль, молдовська "важка" андеграундна сцена переважно мертва зараз: не так багато гуртів активні, якщо порівнювати із ситуацією 6–7 років тому. Сподіваємось, молодше покоління допоможе якось проявити цей потенціал.

Щодо Ковіду. Ну, взагалі не можна убити те, що мертве, але цей період став просто вбивчим для всього некомерційного андеграундного руху тут. Заборонено проводити багатолюдні івенти, локдауни й оце все. Сподіваємося, це завершиться якомога швидше й ми знову повернемося під сцену.

6 найкращих молдовських гуртів (хто вони та чому ми їх вибрали)

У 90-х та 2000-х у Молдові, а особливо в Кишиневі, була дуже міцна андеграундна сцена, чимало хороших метал-гуртів. Дуже сумно, що майже ніхто з них не дожив до цього часу, а це було чимало крутих дез метал і грайндкор команд…

Насамперед хотіли би згадати AXIDENT, гурт із ранніх 90-х, що мішав грувовий треш із хардкором та панком, найкращі й досі!

Також треба згадати наших друзів Abnormyndeffect — найкращий грайндкоровий хаос.

Dead years був місцевим найвпливовішим хардкор гуртом для нас, навіть попри те, що наш вокаліст співав там.

D.N.S. — майстри бум-бепу з ранніх 2000-х. Також із хіп-хопу варто згадати гурти Ginta та Unda Comuna.

 

Walk Alone у соцмережах:

https://walkalone.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/realwalkalone/
https://www.facebook.com/walkalonemdhc

Раніше ми також писали про чеську, угорську, румунську, словацьку та польську сцени.

Переклад Ярини Денисюк

Фото надані гуртом

Neformat.com.ua ©