Різні континенти, спільні віра та музика: Strixskog видали альбом

Українсько-американский гурт Strixskog випустив новий альбом – "Land of Cursed Spells".

Київський музикант Антоній Слатвінський, який грав у таких гуртах, як Juggernaut, Orpha, Power Play, Homefront та інших, об’єднався із американським виконавцем Дастіном Шварцем, аби писати атмосферну музику, що наближається до якості та формату музики з кінематографу. Крім цього їх об'єднює віра в Бога та бажання протистояти панівним тенденціям викорінення християнства.

"Коли Дастін записав демоверсію цього альбому, то вклав в нього есхатологічні настрої та морок сучасності – від взаємної неповаги одне до одного й до знецінення людського життя у суспільстві, де існує лише культ людських бажань та амбіцій", – розповів Антоній Неформату.

На роботу з аранжуваннями, запис та зведення альбому пішло 3 місяці. Дастін записав гітари, бас та синтезатори у Штатах, а Антоній записав скрипки, духові інструменти та перкусію в Києві. Антоній відповідав за зведення й продюсинг матеріалу, а Дастін виступив композитором "Land of Cursed Spells".

"Коли ми почали співпрацю з Дастіном, то прийняли рішення перезаписати альбом, і лише тоді концепція набула кінцевого вигляду."

Усі 5 пісень альбому просякнуті темою віри, біблійськими мотивами, та розглядають сучасність в цьому розрізі. Наприклад, перша композиція "The Land of Nod" відсилає до історії вигнання Каїна за братовбивство, заздрість та зарозумілість.

"На цій же землі возвели перше місто в людській історії, і його засновником був вбивця та заздрісник. Цей факт цікавим чином перегукується з бажанням молоді жити в сучасному ритмі мегаполісів та слідувати "трендам". Також "Land of Nod" може означати духовний сон, близький до смерті людських душі й тіла за своїм ступенем."

Оформленням релізу займався друг гурту Антон Григоренко, засновник лейблу Black Casket та проєкту Vampyr / Вампырь.

"На обкладинці зображений мандрівний лицар, який символізує доблесть та християнську мораль. Саме він відправляється у довгу путь, повну небезпек, випробовувань та невдач."

В майбутньому гурт планує залучати співпраці різних талановитих художників, аби кожна робота була унікальною й відображала стиль майстра та задум релізу.

"У нашій творчості ми хочемо висловити думки та почуття, притаманні християнину в сучасному світі. Коли величезна кількість людей і музикантів паплюжить віру в Христа, християнське минуле і нинішнє, ми хочемо залишитися маленьким маяком, який вказує на те, що прекрасне та величне було, є і буде в нашому житті. І що бажану віддушину може дати лише Бог."

Вже в першій половині наступного року гурт планує одразу декілька релізів, на цей раз із вокалістом Кирилом, гітаристом татарстанського гурту xEnslavex. За словами Антонія, графік записів у музикантів дуже щільний, тож 2022 рік однозначно буде продуктивним.

Strixskog – християнський гурт, який грає витончений, майже неокласичний метал на межі з dark synth. Проєкт заснували киянин Антоній Слатвінський та американець із Пенсильванії Дастин Шварц. Антоній та Дастін випадково познайомилися весною 2021 року не як музиканти, тривалий час вони просто спілкувалися на загальні життєві теми. Пізніше з’ясувалося, що обидва мають досвід гри у гуртах й вони вирішили почати співпрацю. Музиканти працюють дистанційно й жодного разу не бачилися наживо. З наступного альбому до дуету приєднається вокаліст Кирило Богдалов. Наразі гурт випустив дебютний альбом "Land of Cursed Spells" та однойменну компіляцію треків "Strixskog".

Strixskog в мережі:

https://strixskog.bandcamp.com
https://linktr.ee/Strixskog
https://open.spotify.com/album/3O2FMx6pOWqweL22wSTqMS

Фото обкладинки – Bandcamp виконавців