La Horsa Bianca записали пісню на вірш Богдана-Ігоря Антонича

Харківський психоделічний гурт представляє нову пісню "Сурми останнього дня" та відео до неї. 

 

Новий трек музиканти, як завжди, писали на власній репточці-студії. З особливостей виділяють безпрецедентну для команди швидкість — пісню засновник гурту Євген Манко написав у липні, а у серпні вона вже майже була записана.

Основою для нової пісні став вірш "Сурми останнього дня" знаного українського поета-сюрреаліста Богдана-Ігоря Антонича. Саме його слова надихнули учасників гурту і стали заключним акордом альбому, до якого увійде однойменна пісня. 

Анімаційне відео для пісні робив власноруч басист, композитор і засновник гурту Євген Манко, при чому для нього це був перший подібний досвід.

"Дошка, маркери, фото, анімація, — така техніка. На дошці мені зручно, тому що вона має аналогове undo: витер, де завгодно, і перемалював. Перші півтори хвилини окремих сцен, здається, в якомусь запамороченні намалював за перший тиждень. Потім все трошки сповільнилось, тому що треба було зрозуміти, а як воно все має складатись разом.

Я не хотів буквально ілюструвати текст, це скоріше асоціації від асоціацій, у яких криється якась історія, яку кожен має відтворити сам — мені було б нецікаво розповідати той сюжет, яким я приблизно керувався", — зазначає Євген.

Пісня "Сурми останнього дня" увійде до третього повноформатного альбому гурту, що називається "Diluvian Beat" і має вийти уже 11 грудня.  

"Альбом розпочинається з "Енцикліки" на вірші Іздрика ("здіймається хвиля", "а потім цунамі спадає") і закінчується "Сурмами" ("коли тебе змете новий потоп?"). Тобто, потоп — це центральна тема, яку можна прослідити й уявити, як вона розгортається в суто інструментальних треках проміж двома піснями. Потоп грецькою "катаклізмос", тобто це наше розмірковування над тими обставинами, в яких ми опинились і продовжуємо опинятись", — додає музикант. 

Нагадаємо, на рахунку команди два повноформатні альбоми. Почитати рецензію на La Horsa Bianca — Somatic Schematic (2018) можна за цим посиланням

La Horsa Bianca у соцмережах:

https://lahorsabianca.bandcamp.com/
https://fb.com/lahorsabianca
https://instagram.com/lahorsabianca
https://www.youtube.com/channel/UCUgWeOFjOzVzfcg8uIiNNjg