ShamRocks презентували лайв-альбом

Київський celtic punk випустив перший у дискографії live-альбом "FCP".

Запис відбувався 20 березня цього року на студії "Комора" під час онлайн-концерту на честь Дня Святого Патрика. Мастеринг робив Ігор Громадський. На альбомі є пісні з попередніх релізів "Captain's Log" та "Ye Olde Chariot", авторські адаптації народних пісень та оригінальні речі, які увійдуть до наступного релізу.

"З початком осені ми усвідомили, що в нинішніх умовах навряд чи варто (і безпечно) робити живий концерт. З іншого боку, ми не хотіли залишати наших фанатів наодинці з таким непростим і стресовим станом речей. А ще в нас був міксдаун із березневого концерту. Його ми й вирішили підготувати до релізу на цифрових платформах", — розповів у коментарі нашому виданню вокаліст гурту Анатолій Хоменко.

Над обкладинкою працював драмер гурту Олексій Слєтков та Галина Бондаренко.

"Якщо придивитися, то можна побачити щось схоже на скріншот із того самого лайвстріму. Також варта уваги назва релізу, це й назва однієї з нових пісень, і скорочення вигуку "f*ck corona"… Але також приховане повідомлення, яке буде зрозумілим, мабуть, лише досвідченим шанувальникам ірландської культури, зокрема стилю кельтік панку", — коментує бас-гітарист Сергій Вдовиченко.

У найближчому майбутньому ShamRocks мають випустити новий повноформатний альбом "Fighting Songs", тематика якого, за словами гурту, — справжні бійці: від битви біля Гленмалур в Ірландії 16-го ст. і аж до сучасної російсько-української війни. Колектив готується до студійної роботи над лонгплеєм. 

Нагадуємо, влітку минулого року гурт випустив пісню "Molly Malone".

ShamRocks — україно-американський кельтік-панк гурт, заснований у 2010 році. Гурт є одним із засновників та популяризаторів руху в Україні. Дискографія нараховує один повноформатний альбом, ЕР, декілька синглів та лайв-альбом. На сьогодні мета ShamRocks — повернути енергетику й соціальну небайдужість олдскульного панку та справжні традиційні ірландські мелодії у стиль, який, на думку команди, останнім часом відверто стагнує.

Актуальний склад гурту:

  • Анатолій Хоменко — скрипка, мандоліна, вокал;
  • Сергій Худолій — акордеон / клавіші, вокал;
  • Андрій Неретін — гітара, вокал;
  • Олексій Слєтков — барабани; 
  • Сергій Вдовиченко — лід-вокал, бас-гітара.

ShamRocks у мережі:

http://shamrocks.band
https://www.facebook.com/ShamRocksBand
https://shamrocks.bandcamp.com