O'Hamsters записали спільний трек із Dropkick Murphys

Українські селтік-панки O'Hamsters об’єдналися з американськими колегами по жанру Dropkick Murphys й разом записали свою версію "We Shall Overcome".

Ідея для колаборації виникла в Олександра Cєдова, який натрапив на бадьорий трек Dropkick Murphys в березневий день у Львові та в подальшому організував спільний реліз.

"День був похмурий, новини ще гірші, я йшов собі по Львову у волонтерський штаб і заліз в Release Radar, а там новий трек Dropkick Murphys. Настрою на айріш панк не було, але назва була позитивна, тому ввімкнув. Трек виявився бадьорий, було в ньому щось світле та оптимістичне. Зараз, у червні, на фоні такої підтримки від різних країн він лунає так, ніби ми залізли на новенький танк та рвемо вперед, але в березні це скоріше був вайб останньої пісні в незламному окопі", – розповідає Олександр, aka Сід, Неформату.

Сід виклав пост із подякою гурту за трек в сторіз й, несподівано, Dropkick Murphys зробили репост. Скориставшись із миті, Сід запропонував їм співпрацю, за чим послідувала стверджувальна відповідь.

"Коли ввечері 23-го [березня] повідомлення Сіда з’явилося в нашому чаті – ми натурально завалили. Першими реакціями були "шооооо", "ААААААА" і багато матюків. Потім Сід скинув нам перекладений текст, ми зібрали трохи інфи про нас і все це Сід закинув DKM", – згадують музиканти.

Згодом гурт втратив контакт із Dropkick Murphys майже на місяць, та все ж відновив його потому й робота пішла! Над треком музиканти працювали швидко та водночас природньо – Сід комунікував із американцями, а O'Hamsters повним складом затверджували переклад та інші матеріали. Скоро Dropkick Murphys все погодили та надіслали свій інструментал.

 

"До речі, в тексті була всього одна правка: на початку я хотів, щоб там був куплет "Ми забудем жах ночей!", але Хем [ред. – вокаліст O'Hamsters] наполягав, що "Не забудем жах ночей!" буде краще. Я трохи упирався, бо хотів вкласти в трек більше оптимізму, але, поки ми чекали на відповідь, сталася Буча, і я погодився змінити текст", – додає Сід.

Гурту залишалося лише записати основний і бек-вокали, що вони зробили на майже домашній студії PystelnukArt в Києві. Але виявилося, що їхнім беком все не обмежиться:

"Кен Кейсі, один із двох вокалістів DKM, самотужки (!) записав беки українською і зробив це ідеально, без жодного акценту! Після цього все полетіло на Google Drive та до студії у сонячній Каліфорнії. "Дропкіки" були настільки задоволені результатом, що Кен тільки проспівав беки і сказав, що більше нічого не потрібно."

На фінальній стадії роботи над композицією, Кейсі сам телефонував Олександру, щоб затвердити останні робочі моменти, а після релізу він навіть написав персональну подяку всім учасникам O'Hamsters. Окремо із музикантами також поспілкувався менеджер Dropkick Murphys, Джеф, – він попросив біографію O'Hamsters, список волонтерських організацій для підтримки та відео, відзняте на студії під час запису вокалу.

"І потім все сталося неочікувано швидко: ми ще чекали якихось правок, проміжних варіантів, але за день до релізу вже побачили відео – воно перехоплювало подих. Ми безмежно вдячні DKM за те, що вони таким чином підтримали Україну в цій війні, і не просто словом, а закликом донатити. Приємно знати, що легенди, на музику яких ти рівнявся десятиліття тому і рівняєшся зараз, виявилися такими Людьми з великої літери. І, звісно, надзвичайно вдячні Сіду за те, що він зробив – фактично став нашим менеджером в такій серйозній справі", – додають музиканти наостанок.

O'Hamsters – celtic punk / irish folk-punk гурт, який виник у 2009 році в Києві. За час своєї активності колектив об'їздив Україну від Львова до Луганська й від Житомира до Одеси. Загалом же на рахунку O'Hamsters понад 100 виступів та багата дискографія.

O'Hamsters в мережі:

https://facebook.com/ohamsters
https://instagram.com/ohamsters/

Фото обкладинки – надали виконавці