ShamRocks присвятили нову пісню захисникам українського народу

Київський celtic punk гурт випустив новий сингл "Punk Nation" з майбутнього альбому "Bring It On!". Пісня присвячена всім тим, хто продовжує захищати український народ протягом останніх 7-ми років.

 

Музиканти записали та звели трек за один день у Києві на студії Komora. Ритм-секцію (барабани, бас, гітару) писали одночасно, щоб зберегти максимально живе звучання гурту. Саму ж пісню створили ще у 2018 році, але вважають її актуальною і зараз.

"Останнім часом багато хто порівнює історію Ірландії та України. Тут і боротьба з територіальними зазіханнями сусідньої великої імперії, і цілеспрямоване знищення мови й культури, і голодомор...

Проте, "Punk Nation" - все-таки саме про наш контекст: про україно-російську війну, про анархічні схильності українців як нації, про жагу до свободи та самовизначення будь-якою ціною. Можна сказати, що це наша спроба донести українські емоції і реалії авдиторіям за межами України - у знайомому і зрозумілому для них музичному контексті.

Ну і, як зазначили в описі до треку, він присвячений захисникам України. "Чистіть кулемет", підтримуйте армію", - розповів у коментарі нашому виданню вокаліст гурту та автор пісні Анатолій Хоменко.  

Обкладинку намалював драмер гурту Олексій Слєтков, який, за словами Анатолія, "у вільний від гурту час професійно займається дизайном". 

Пісня увійде до альбому "Bring It On!", що стане другим повноформатником у дискографії колективу та фокусуватиметься на воєнно-історичній і повстанській тематиці.

"Концепція майбутнього альбому лишається незмінною: підсвітити цікаві, на нашу думку, історичні конфлікти, від битви біля Гленмалур в Ірландії 16-го століття й аж до сучасної російсько-української війни. Назву вирішили змінити на яскравішу "Bring It On!" (ред. попередній варіант був "Fighting Songs"). Точну дату виходу поки важко назвати, але точно можна очікувати ще синглів до повноформатного релізу", - додає Анатолій

Найближчим часом гурт планує виступ у рамках Celtic Day на фестивалі "Файне Місто" (кайФАЙНЕмо Паб, субота 31 липня, 16:30).

Нагадаємо, у вересні минулого року ShamRocks презентували перший у дискографії лайв-альбом.

ShamRocks — українсько-американський кельтік-панк гурт, заснований у 2009 році. Гурт є одним із засновників та популяризаторів руху в Україні. Дискографія нараховує один повноформатний альбом, ЕР, декілька синглів та лайв-альбом. Перший альбом ShamRocks "Captain’s Log" (2016), посів 4-е місце у десятці найкращих фолк / традиційних альбомів, за версією London Celtic Punks. Мініальбом "Ye Olde Chariot" (2017) посів вже другу стрічку у тому ж рейтингу, а також був названий найкращим мініальбомом 2017 року, за версією сайту Folk N Rock. На сьогодні мета ShamRocks — повернути енергетику й соціальну небайдужість олдскульного панку та справжні традиційні ірландські мелодії у стиль. 

Актуальний склад гурту:

  • Анатолій Хоменко — скрипка, мандоліна, вокал;
  • Сергій Худолій — акордеон / клавіші, вокал;
  • Андрій Неретін — гітара, вокал;
  • Олексій Слєтков — барабани;
  • Сергій Вдовиченко — лід-вокал, бас-гітара.

ShamRocks у мережі:

http://shamrocks.band
https://www.facebook.com/ShamRocksBand
https://shamrocks.bandcamp.com 

Фото для обкладинки надане гуртом